Marina Almășan, în scandal cu șefa TVR. Ce o obligă să facă pentru a își păstra jobul, de fapt

Marina Almășan este la un pas de a-și pierde jobul. Realizatoarea TV se află în conflict cu șefa TVR. Ce mesaj a postat realizatoarea de televiziune?

Marina Almășan, la un pas să plece din TVR?

Marina Almășan se află într-un conflict cu șefa instituției la care lucrează de peste 30 de ani. Realizatoarea TV și-a expus părerea pe site-ul femeide10.ro, despre o posibilă excludere a actualei șefe a TVR. În urma părerilor sale pe care le-a făcut publice pe site-ul său, Marina Almășan susține ca ar fi fost somată din partea conducerii instituției media.

„ …După cum sugerează și fotografia de profil, sunt prizoniera unei greșeli de neiertat! (..) Editorialul meu nu i-a bucurat chiar pe toți cititorii săi.

Am primit, din partea Conducerii TVR, via Oficiul Juridic, o notificare care înșira un pomelnic de legi și regulamente pe care înțeleg că le-am încălcat, cutezând să am o atitudine critică față de «instituție și angajații săi» – două elemente pentru care, de altfel, am avut întotdeauna cele mai curate, cinstite și profunde sentimente: îmi iubesc nespus Televiziunea, lucru pe care l-am demonstrat cu prisosință timp de 3 decenii si îi prețuiesc pe toți cei ce-mi sunt colegi. Se pare însă că, luată de valul emoțiilor personale, am reușit să  «defăimez» și «abuzez» instituția și salariații săi, ceea ce ar contraveni regulamentelor stabilite de conducătorii săi. (..)

Almășan: „Nimeni nu poate îngrădi dreptul al opinie”

Realizatoarea tv susține că a fost anunțată prin intermediul unei notificări scrise, în care i se cerea sa retracteze articolul și să trimită notificări publicațiilor care au preluat informația.

Bref! Printr-o notificare scrisă și prin cateva telefoane «prietenești«, mi s-a dat de înțeles că, dacă vreau să mi se aprobe reintrarea în grila a emisiunii mele, ar fi bine să-mi pun cenușă în cap. Mi se cer așadar următoarele trei lucruri: “să retractez articolul cu pricina, să notific publicațiile media care l-au preluat cu privire la această retractare și să formulez dezmințiri publice cu privire la informațiile cuprinse în materialul publicat”.

Vedeta susține ca ar fi recitit împreună cu avocații ei, de mai multe ori editorialul pe care l-a publicat, și nu înțelege de ce i se cere acest lucru. Mai mult, prezentatoarea este de părer că îi este îngrădit dreptul la opinie

Mi-am recitit de 7 ori, cu atenție și cu avocații alături, editorialul. Deși nu am regăsit nicio explicație pentru reacția atât de vehementă a managementului TVR, și deși cred cu tărie că nimeni și nimic nu poate îngrădi dreptul la opinie al unui jurnalist, voi pune, de data aceasta, mai presus de propriul crez, respectul față de o echipă întreagă pe care o conduc și care nu merită să fie zvârlită afară din grilă, din cauza unui articol scris pe un blog personal de către colega lor.”, este o parte din mesajul Marinei Almășan, publicat pe site-ul precizat.

Sursa: PlayTech

 7 total views

Citeste si:  Sondaj CURS. Rezultatele care schimbă tot. Peste jumătate dintre români sunt convinşi că o vor duce anul viitor mai rău!