Abonare la google news

Maria Sara Popa a intrat în clasamentul WTA și este a doua româncă sub 20 ani din Top 1300

Așteptarea a luat sfârșit pentru Maria Sara Popa. Tânăra jucătoare de tenis care pe 29 iulie a împlinit 16 ani, a acces astăzi în clasamentul WTA, pe locul 1297.

Bucureșteanca este a 6-a cea mai tânără din lume cu aceasta performanță, conform freelancer-ului Daniel Radu (facebook/DanielRaduTenis).

A acumulat 6 puncte, pe care le-a obținut în turnee ITF europene unde nu a beneficiat de invitații, învingând printre altele jucătoare mult mai experimentate de pe locurile 498, 873, 957 sau 966. Pentru o mai bună idee asupra viitorului tenisului românesc, Maria este doar a doua „tricoloră” sub 20 de ani din Top 1300.

În plus, eleva și fiica lui Raul Popa a urcat pe poziția 884 în ITF World Tennis Tour Rankings, rămânând cea mai tânără sportivă din lume în această ierarhie. Elevă în cadrul Liceului cu Profil Sportiv „Mircea Eliade” din Capitală, ea va continua cât de mult posibil pe circuitul profesionist, chiar dacă are numai 16 ani, iar ascensiunea ei merită cu siguranță urmărită în continuare.

Citeste articolul pe Cancan