luni 23 august 4:48 PM

Abonare la google news

Marele Muftiu al Egiptului vrea intensificarea luptei împotriva terorismului. „Mesajul nostru principal este pacea mondială”


Pentru a înțelege contextul internațional și al rolul pe care Egiptul îl joacă zi de zi în lupta cu aceste amenințări globale, vă prezentăm câteva fragmente din discursul rostit de Marele Muftiu al Egiptului (n.r. – o poziție similară Prea Fericiților Patriarhi din ortodoxie):


“În calitatea noastră de cărturari musulmani, ne-am asumat responsabilitatea de a promova adevărata imagine a Islamului, sperând că vom oferi lumii o mai bună înțelegere a Islamului.

După cum știți cu toții, întreaga lume se află în prezent sub amenințarea terorismului, iar noi suntem cu toții în aceeași barcă și suntem obligați să cooperăm și să economisim efortul de combatere a acestui pericol ce amenință pe toată lumea. Nu vom putea realiza niciun progres tangibil în acest sens, cu excepția cazului în care fiecare parte își asumă responsabilitatea”, a precizat Marele Muftiu al Egiptului. 

Citeşte şi: Egiptul ţine în continuare sub sechestru nava Ever Given, care a blocat şase zile Canalul Suez. Autorităţile au anunţat o nouă sumă pentru despăgubiri 

Egiptul – măsuri concrete și eficiente pentru combaterea mesajelor extremiste

Marele Muftiu al Egiptului a continuat expunerea susținută în fața Camerei Lorzilor din Marea Britanie vorbind despre acțiunile concrete intreprinse de țara sa.

„Egipt a simțit acest pericol și a întreprins un grup de proceduri pentru a face față propagandei media al organizațiilor teroriste, inclusiv ISIS. Aceste proceduri includ înființarea unui observator pentru monitorizarea mișcărilor radicale, observator care combate și demască acest flagel printr-o metodologie științifică și prin înființarea unui centru de instruire specializat în abordarea organizațiilor extremiste.

Mai mult, a exploatat enormul salt electronic și socialul modern pentru a ajunge la cel mai mare număr posibil de persoane din diferite țări și în diferite limbi. A lansat peste zece pagini oficiale pe rețelele sociale pentru a combate extremiștii, care sunt urmărite de aproape 12 milioane de utilizatori.

Egiptul a lansat un jurnal online „Basira” în arabă și engleză și a tradus peste 1000 de propovăduiri în engleză, franceză și germană, în care un număr mare dintre acestea sunt legate de respingerea acuzațiilor grupurilor extremiste și aparentele lor învățături și a lansat o enciclopedie pentru abordarea problemelor radicalismului și în limbi străine”.

“Informați-vă despre Egipt din surse sigure”

În continuarea întâlnirii, Marele Muftiu al Egiptului a concluzionat: “Egiptul a făcut pași mari în demontarea propagandei extremiste si teroriste și a avertizat lumea în mod repetat asupra acestui flagel. În Egipt, noi abordăm problemele extremismului religios din perspectiva mesajului nostru principal care este pacea mondială.

Egiptul apreciază interesul întregii lumi pentru mișcarea care are loc în interiorul țării și aici ar trebui subliniat importanța înțelegerii realității egiptene cu conținutul său și a contextelor corecte și a preluării informațiilor despre Egipt și ce se întâmplă aici din surse de încredere.

Noi, ca erudiți, am întărit religia în Egipt și în străinătate, subliniind interesele comune între Islam, creștinism și alte religii și am insistat că statul modern trebuie să fie construit pe temelia justiției și a statului de drept”.

”Frăția musulmană este poate cea mai cunoscută organizație de acest fel la nivel european, iar oamenii de pretutindeni trebuie să înțeleagă că ea nu este propovăduitoarea islamului, este un grup terorist care răspândește instabilitatea și amenință pacea și securitatea acolo unde acționează. Mesajul și scopul lor terorist sunt irelevante pentru Islam”, a spus Marele Muftiu al Egiptului, Shawki Ibrahim Abdel Karim Allam.

Citeşte şi: Touroperator: Un sejur în România costă aproape cât o vacanţă în Egipt sau Tunisia

 

Romaniatv.net