Marea redeschidere în Anglia. Copiii revin la şcoală din data de 8 martie, pe 29 martie se reiau activităţile sportive în aer liber

„Părerea noastră este aceea că va fi o redeschidere graduală în toată Anglia, nu una pe regiuni”, a anunţat luni coordonatorul britanic al campaniei de vaccinare, Nadhim Zahawi, pentru postul LBC Radio, acesta făcuând un anunâ important cu privire la momentul în care elevii se reîntorc la şcoală.

„Mai întâi copiii, apoi prioritatea o reprezintă şcolile, unde două persoane vor putea să se întâlnească în exterior şi chiar să bea o cafea împreună, iar toate aceste lucruri vor deveni posibile pe 8 martie. Apoi, pe 29 martie, două familii sau grupuri de cel mult şase persoane vor putea să se întâlnească şi sporturile în aer liber vor putea fi din nou permise„, a mai spus Nadhim Zahawi.

Citeste si:  Peste 600 de elevi şi profesori au fost confirmaţi cu COVID-19, în prima săptămână de școală

Citeşte şi Vaccinare anti-covid în Anglia. 143 de britanici au murit la scurt timp după imunizare

Potrivit aceluiaşi oficial britanic, datele medicale actuale arată faptul că vaccinurile s-au dovedit eficiente în reducerea transmiterii maladiei COVID-19. „E suficient să vă spun că datele arată bine”, a declarat Nadhim Zahawi pentru postul de televiziune Sky News, atunci când a fost întrebat de reporteri dacă vaccinurile sunt eficiente în reducerea numărului de infectări cu noul coronavirus şi a numărului de spitalizări asociate maladiei COVID-19.

Citeste si:  Sinaia: Amenzi pentru nepurtarea măștii

„Nu ne-am fi aflat aici acum, în această dimineaţă, să vă spunem că în Anglia copiii vor merge din nouă la şcoală pe 8 martie şi… întrucât vacanţa şcolară începe pe 29 martie, vom permite regula ca două familii şi grupuri de şase persoane să poată să se întâlnească în exterior… Nu v-am anunţa aceste lucruri dacă nu am fi încrezători că programul de vaccinare începe cu adevărat să îşi arate roadele„, a mai spus oficialul britanic.

Citeste si:  Ce scrie presa internaţională despre verdictul aşteptat de la UEFA în privinţa meciului anulat România - Norvegia

Citeşte şi şcoalăElevii din Anglia nu vor susţine examene din cauza pandemiei COVID-19. Cum vor fi evaluaţi

Sursa: RomaniaTV

 8 total views