Marea majoritate a sporurilor bugetarilor vor fi anulate din 2022 și înlocuite cu prime pentru performanță

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marţi că marea majoritate a sporurilor acordate în prezent bugetarilor vor fi desfiinţate începând cu anul viitor, transmite Agerpres.

Vicepremierul a precizat, într-o emisiune la Realitatea Plus, că sporurile ar putea fi înlocuite de premii pentru cei care fac performanţă şi sunt eficienţi, prin viitoarea lege a salarizării bugetarilor.

Citeste si:  Ce performanță a reușit Dacia Sandero în Franța? Nici francezilor nu le vine să creadă!

„Urmează un proiect de lege prin care toate sporurile vor fi discutate şi marea majoritate a sporurilor vor fi anulate, fiindcă nu se poate prin ordonanţă de urgenţă. Trebuie o analiză foarte serioasă. (…) În acest an sporurile rămân în venitul de bază. (…) Marea majoritate a sporurilor trebuie să dispară şi eventual pentru ordonatorii principali de credite trebuie lăsată posibilitatea de a da premii pentru cei care au performanţă, pentru cei care au eficienţă şi atunci se poate diferenţia între oameni care îşi fac treaba aşa cum trebuie. Dar e nevoie de o analiză. Nu se poate face într-o lună de zile o asemenea analiză şi nu se poate prin ordonanţă de urgenţă”, a subliniat Kelemen Hunor.

Citeste si:  Dan Barna răspunde zvonurilor despre o eventuală remaniere a guvernului Cîţu: "Fiecare partid are propria sa echipă şi e responsabil de performanţa acelei echipe"

Acesta a adăugat că a fost o discuţie lungă în coaliţie privind sporurile bugetarilor şi că este convins că de anul viitor aceste sporuri nu vor mai exista. (Foto: Pexels.com)


Sursa: G4Media

 3 total views