10 februarie 10:44 AM

Abonare la google news

Marcel Ciolacu: „PSD nu va vota bugetul pe 2021. E un buget de austeritate, cea mai mare greșeală”

  • PSD nu va vota bugetul pe anul 2021
  • Anunțul a fost făcut de Marcel Ciolacu, președintele PSD
  • Marcel Ciolacu spune că este o mare greșeală ca bugetul să fie unul de austeritate

PSD nu va vota bugetul pe 2021, anunţă preşedintele formaţiunii, Marcel Ciolacu. El spune că este un buget de austeritate şi afirmă că tăierea sporurilor bugetarilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă.

Marcel Ciolacu acuză la RFI că bugetul pe 2021 este unul de austeritate: „Am avut dreptate, se vine în anul 2021 cu un buget de austeritate. Este cea mai mare greşeală. E a doua oară când se întâmplă acest lucru în România. S-a întâmplat şi în 2010 şi până şi FMI-ul consideră că atunci a fost o greşeală acel buget şi program de austeritate (…). Atâta timp cât considerăm bugetul simple cifre, fără să vedem şi efectul pe care îl are asupra oamenilor, greşim major”.

Liderul PSD anunţă că partidul său nu va vota bugetul pe 2021: „Categoric, nu! Vom încerca să venim cu amendamentele. Deja este de notorietate faptul că pentru prima oară, partidul de Opoziţie din România a venit cu un buget alternativ şi noi am demonstrat că se poate o cu totul altă abordare (…). Au găsit anumite soluţii de tăieri. Eu vreau să ştiu care este filozofia acestui buget, cum este gândit în ansamblul său, nu că venim cu lucruri populiste, domnule, vom tăia sporurile. Foarte bine, deci tăierea sporurilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă, pentru că altfel creezi nedreptăţi şi discuţii şi frustrări în rândul oamenilor”.

Întrebat de ce nu a eliminat PSD-ul sporurile cât a fost la putere şi nu a făcut reformele despre care vorbeşte acum, Marcel Ciolacu a răspuns: „Marile reforme le faci când ai o provocare majoră. În guvernările PSD, noi am lăsat România în noiembrie cu un deficit bugetar de 2,8%”.

La remarca jurnalistului că PSD a lăsat şi facturi neplătite, liderul social-democrat a spus: „Întotdeauna s-au închis. S-au plătit facturile şi pe urmă, într-o lună de zile, am intrat cu un deficit de 4%. Domnul Cîţu şi cu domnul Orban au luat decizia de a returna TVA-ul, fără să se facă controale la ANAF, a fost de fapt o decizie politică, pentru că sperau ei să aibă alegeri anticipate”.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: AlephNews