miercuri 26 mai 2:00 PM

Abonare la google news

Marcel Ciolacu, la dezbaterile pe marginea PNRR: „Această coaliție a șmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al UE”

Marcel Ciolacu a răbufnit în Parlament după prezentarea succintă a PNRR făcută de premierul Florin Cîţu. „Domnule premier, sper că reveniți la microfon, ca să ne prezentați totuși planul. De data asta nu ați mai avut pe unde să fugiți. Afară vă așteaptă fermierii să le spuneți de ce agricultura primește zero euro prin PNRR, în timp ce firmele de consultanță primesc 2 miliarde de euro. Luați-l și pe dl Orban și spuneți-le oamenilor de ce nu ați plătit despăgubirile pentru seceta de anul trecut”, a spus Marcel Ciolacu.


A fost nevoie de institențele PSD ca să veniți azi în Parlament. Ați vrut să ascundeți românilor adevărul despre PNRR. Și nici măcar azi nu ați făcut public planul pentru toți românii. Mă uit la parlamentarii PNL, USR, UDMR – dvs. ați văzut acest plan? Știți ce conține acest plan? Dacă știe vreunul dintre dvs îl invit să ne spună. Dle Orban, dvs ați văzut acest plan? L-ați citit? Îl aveți în detaliu?

Florin Cîţu la prezentarea PNRR: „Proiectele din PNRR trebuie finalizate până în 2026, altfel pierdem banii. De aceea nu am introdus unele proiecte de care vorbeşte opoziţia”


Această coaliție a șmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al UE către clientela de partid și firmele sale de consultanță. Apropo dle Barna, câte rude aveți pe lista de așteptare la proiectele din PNRR?
Tot ce v-a cerut PSD a fost transparență, descentralizare și sprijin pentru firmele românești”,  a mai spus Marcel Ciolacu.

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, în Parlament, la prezentarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), este un plan diferit pentru că, pe lângă investiţii, vine şi cu o parte de reformă, iar toate investiţiile trebuie finalizate până în 2026, iar dacă nu le finalizăm, ”pierdem banii”. El s-a adresat în special opoziţiei spunând să nu mai reclame că unele proiecte nu au fost incluse în PNRR, pentru că sunt criterii foarte clare de includere în acest program.

Potrivit prezentării oficiale de pe site-ul Ministerului Proiectelor Europene, Uniunea Europeană a decis să înfiinţeze un instrument financiar temporar – #NextGenerationEU, în valoare de 750 de miliarde euro, separat de bugetul pe termen lung al UE, Cadrul Financiar Multianual (CFM), pentru perioada 2021 -2027.

”Scopul principal al acestuia este să ofere sprijin statelor membre pentru a face faţă provocărilor generate de Criza Covid19 şi consecinţele sale economice. Mecanism de redresare şi rezilienţă (MRR) este pilonul principal al #NextGenerationEU şi are alocat un buget total de 672,5 miliarde euro. Scopul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă este de a oferi sprijin pentru investiţii şi reforme esenţiale în vederea redresării sustenabile şi pentru ameliorarea rezilienţei economice şi sociale a statelor membre UE. La finalul perioadei de investiţii, economiile şi societăţile europene vor fi mai bine pregătite pentru provocările şi portunităţile tranziţiilor verzi şi digitale”, arată Ministerul.

Din cele 750 miliarde de euro destinate Next Generation EU, Comisia Europeană a alocat 672,5 miliarde de euro instrumentului temporar MRR în vederea finanţării planurilor de redresare şi rezilienţă pe care le elaborează statele membre UE.

Florin Cîţu spune că România deja şi-a revenit după pandemie: „Eu zic că ce a fost mai rău a trecut. Suntem printre singurele ţări din UE care au creştere economică”

Romaniatv.net


Stirile.eu