20 mai 2:48 PM

Abonare la google news

Marcel Ciolacu, după numirea Vioricăi Dăncilă consultant al lui Mugur Isărescu la BNR

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a dorit să transmită doar un singur mesaj pentru Viorica Dăncilă, fost premier al României în Guvernul PSD-ALDE şi fostă candidată la prezidenţiale în anul 2019.

Fostul preşedinte al Organizaţiei de Femei a PSD va ocupa poziția de consultant pe strategie al Guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu. Va prealua funcţia de consultant pe Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde. Prima zi de serviciu ar urma să fie pe data de 1 iunie 2021.

Marcel Ciolacu, reacţie după ce Viorica Dăncilă a primit un post la BNR

Miercuri după-amiază, 19 mai 2021, Marcel Ciolacu, a fost interpelat despre acest subiect, liderul social – democrat având un singur mesaj.

„Doamnei Dăncilă îi urez mult succes în noua activitate!”, a transmis Marcel Ciolacu, preşedinte PSD.

Reamintim faptul că Viorica Dăncilă a fost premier al României în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019 și a candidat la alegerile prezidențiale din 2019 din partea PSD.

Ludovic Orban, despre Viorica Dancilă la BNR: „Vocea și talentul”

Interpelat, marți, 18 mai 2021, la Parlament ce consideră că o recomandă pe Viorica Dăncilă la Banca Naţională a României, Ludovic Orban a spus zâmbind: „Vocea și talentul”.

„Eu pot să vă spun că am avut o colaborare foarte bună cu BNR pe durata pandemiei, că BNR a susținut demersurile Guvernului, ne-am coordonat politicile, fiecare în domeniul de activitate, și că literalmente colaborarea cu BNR a fost benefică pentru economia românească. În ce privește politica de personal, nu sunt implicat, este decizia conducerii BNR”, a spus Ludovic Orban.

Adrian Vasilescu, despre angajarea fostului premier al României

Adrian Vasilescu, consilier de strategii al guvernatorului BNR a transmis ieri, 18 mai 2021, faptul că Viorica Dăncilă cunoaște politicieni din mai multe curente europene, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea.

„Dna Dăncilă nu va fi consilier al guvernatorului BNR. Vor fi cinci birouri specializate pe direcția trecerii României la euro. Aceste cinci birouri nu vor fi la cabinetul guvernatorului, ci va fi un grup de birouri care va funcționa în BNR și care vor completa comitetul de trecere la euro, care funcționează de 12 ani”, spune Adrian Vasilescu.

Mai mult decât atât, spune că Viorica Dăncilă va fi remunerată pentru activitatea de la Banca Națională a României.

„Nu este o situație ca atunci când se angajează un contabil la BNR. Aici este altceva, este o problemă foarte specială, pentru că vom avea nevoie de un lobby intens”, răspunde Vasilescu la întrebarea dacă se putea înscrie oricine pentru un astfel de post de consultant.

Interpelat ce o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru un post de consultant la BNR, Vasilescu a transmis:

„Dna Dăncilă a fost prim-ministru, a fost europarlamentar multă vreme. Cunoaște toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaște oameni ecologiști, din zona verde, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe, se cunosc, știu ce pot…(…) La BNR se caută oameni care au uși deschise la Parlamentul European, uși deschise în cabinetele europene… Uși deschise, ăsta este lucru cel mai important. Fără uși deschise nu facem nimic pentru țara asta”, a mai spus acesta.

De asemenea, el precizează că fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Pașcu se va ocupa de probleme de strategie politică.

 

Citeste articolul pe BZI