2 iunie 8:18 PM

Abonare la google news

Marcel Ciolacu: Austeritate, atât a mai rămas din poveștile cu investiții “wow” promise prin PNRR

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, acuză că, după prezentarea Programului Național de Redresare și Reziliență, din promisiunile de “investiții «wow», de zeci de miliarde de euro” ale Guvernului și președintelui Klaus Iohannis nu a mai rămas decât “austeritate”.

“Creșterea vârstei de pensionare, înghețarea veniturilor – salarii, pensii , alocații, pe scurt #austeritate. Atât a mai rămas din poveștile cu investiții «wow», de zeci de miliarde de euro, promise prin PNRR, de președintele Iohannis și Guvernul Său de incapabili! Sărăcirea românilor și scăderea nivelului lor de trai, sub forma așa-ziselor «reforme» sunt singurele certitudini din planul pe care Guvernul de dreapta l-a trimis la Bruxelles.

#RomâniiTrebuieSăȘtie că vom împrumuta 15 miliarde de euro doar pentru a hrăni prietenii, firmele de consultanță și membrii de partid care vor vota în congresele PNL și USR. Dezvoltarea României, reducerea decalajelor, creșterea nivelului de trai al românilor, educația, sănătatea, infrastructura, agricultura și firmele românești mai pot aștepta.

Cîțu și Barna au de câștigat niște alegeri interne și singura lor grijă a fost transformarea PNRR-ul în vițelul de aur al baronetului și clientelei lor de partid. După ei, potopul!”, arată un mesaj publicat pe pagina de Facebook a lui Marcel Ciolacu.

Guvernul a prezentat în Planul Național de Redresare și Reziliență, trimis oficial luni la Bruxelles, reforma sistemului de pensii din România, precum și pașii care urmează să fie parcurși. Potrivit documentului transmis Comisiei Europene, creșterea vârstei de pensionare va fi voluntară, va fi propusă o nouă formulă de indexare a pensiilor și va fi modificată pensionarea anticipată.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea a spus că salariile bugetarilor vor crește doar odată cu economia.

Editor : Alexandru Costea


Citeste articolul pe Digi24