luni 24 mai 12:15 AM

Abonare la google news

Marcel Ciolacu, anunț ȘOC: Anul acesta vor fi înghețate salariile, pensiile și cheltuielile cu asistența socială


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, arată că prin împrumuturile prevăzute în Programul Național de Reziliență și Redresare vom ajunge la o creștere a datoriei publice la 55-60%, ceea ce va conduce automat la înghețarea pensiilor, salariilor și a tuturor cheltuielilor cu asistența socială.


”Nu știu dacă ei au aflat, dar există legea 69/2013, este o lege în vigoare. În cazul în care datoria publică se încadrează între 45-50%, Ministerul de Finanțe trebuie să prezinte un raport în Guvern cu măsurile pe care le vor lua pentru a scădea datoria publică. Dacă vom ajunge la o datorie publică între 50% și 55%, asta se va întâmpla dacă venim cu tot împrumutul de 15 miliarde din Programul Național de Redresare și Reziliență. Mai mult, acest procent duce la înghețarea salariilor și pensiilor din sistemul public. Trebuie să prezinte situația românilor, să li se spună de ce dorim să se împrumutăm.

Dacă ajungem la o datorie publică între 55-60% vom ajunge la înghețarea tuturor cheltuielilor cu asistența socială. Asta ne va aduce în anul 2021 acest Guvern.”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

 

Stiripesurse.ro