sâmbătă 3 iulie 6:48 PM

Abonare la google news

Manny Pacquiao acuză guvernul lui Duterte de dispariţia unor fonduri de peste 204 milioane de dolari cu care ar fi trebuit să fie ajutate familiile sărace


Peste 10 miliarde de pesos (204 milioane de dolari) constând în fonduri de ajutor pentru familiile sărace din Filipine în pandemie au dispărut, afirmă pugilistul Manny Paquiao, care este şi senator. El a precizat că aceasta este doar una dintre descoperirile făcute în urma unei anchete a sa cu privire la corupţie, relatează Reuters.


Joi, Pacquiao a acceptat provocarea preşedintelui ţării, Rodrigo Duterte, de a arăta dovezi ale corupţiei guvernului său. Boxerul a declarat că descoperirea legată de fondurile dispărute reprezintă doar vârful aisbergului.

“Acesta etse doar un lucru descoperit de mine. Au trecut doar trei zile de când am acceptat provocarea dumneavoastră de a prezenta dovezi”, a afirmat Paquiao, informează News.ro.

Irene Dumlao, care reprezintă Departamentul de Bunăstare Socială şi Dezvoltare, care supervizează distribuirea ajutoarelor financiare, a declarat că agenţia va coopera la orice anchetă.

“Există multe familii înfometate şi totuşi miliarde şi miliarde sunt furate în guvern”, a precizat Manny Pacquiao.

Paquiao susţine că persoanele care ar fi trebuit să beneficieze de ajutoarele de 10,4 miliarde de pesos în total nu au primit nimic, însă registreele arată că banii au fost distribuiţi. “Unde s-au dus banii?”, a adăugat boxerul.

Pugilistul în vârstă de 42 de ani a fost mult timp un susţinător al lui Duterte, însă este văzut acum ca posibil rival atunci când mandatul preşedintelui se va încheia, anul viitor.

Stiripesurse.ro