duminică 5 septembrie 10:00 AM

Abonare la google news

Managerul Spitalului ”Victor Babeş”, avertisment îngrijorător! „Familii întregi, chiar cu bebeluşi, ajung în spitale. Vin în ultimul stadiu”


Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Victor Babeş” din Bucureşti a transmis un mesaj îngrijorător! Medicul a dezvăluit faptul că secţiile de terapie intensivă COVID-19 din Capitală sunt pline non-stop, iar de cele mai multe ori la spital ajung familii întregi, inclusiv cu bebeluşi de o lună.


Într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, medicii trag un semnal de alarmă cu privire la COVID-19: „Nu vă jucaţi cu viaţa voastră sau a familiilor voastre, că o să veniţi într-un moment în care să nu mai putem face nimic pentru voi”.

CITEŞTE ŞI: VALUL PATRU LOVEȘTE ROMÂNIA! RESTRICȚII IMPUSE ÎN DOUĂ LOCALITĂȚI DUPĂ CREȘTEREA ACCELERATĂ A NUMĂRULUI DE CAZURI DE CORONAVIRUS

Potrivit postării, secţiile de terapie intensivă COVID-19 din Bucureşti sunt pline tot timpul. Mai mult decât atât, potrivit medicului Simin Aysel Florescu, oamenii se tratează acasă, expunându-se unor reacţii adverse.

„Mai grav este că, acum, în valul 4, familii întregi, de la bebeluşi de o lună până la adolescenţi de 16-17 ani, împreună cu părinţii lor, au nevoie de internare. Şi cei mai mulţi sunt nevaccinaţi. În ultimele zile au început să vină familii întregi, toţi cu Covid, niciunul nu e vaccinat, nici cei care puteau, nici cei cu factor de risc. Ajung să-şi infecteze toată familia sau se infectează simultan şi ajung la noi internaţi. Avem şi nou născuţi, în jur de 3 – 4 luni. Ajung în ultimul stadiu al bolii. Dacă vin după 8-9 zile şi vin cu insuficientă respiratorie şi ajung direct la ATI, sunt greu de tratat. Dacă măcar ar veni în primele zile ale bolii i-am ajuta mai mult”, spune în mesaj medicul Simin Aysel Florescu.

Bilanţ coronavirus România

În ultimele 24 de ore au fost 1.568 de cazuri noi de COVID-19, un nou record de infectări al ultimelor luni. În același interval, 28 de persoane au murit. La ATI sunt internate 358 de pacienți cu COVID-19, numărul lor fiind în creştere.

Până astăzi, 4 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.104.766 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).1.058.215 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.568 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 03.09.2021 (10:00) – 04.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 28 de decese (18 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Bistrița-Năsăud, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Iași, Mehedinți, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 28 decese, 5 au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 6 la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 la categoria de vârstă peste 80 ani.

 

Sursă foto: Arhivă Cancan.ro

Cancan.ro