Abonare la google news

Maia Sandu, replică rece pentru George Simion: Singura cale de ridicare a interdicției de intrare în Moldova e în justiție

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a refuzat diplomatic intervenția cerută de deputatul AUR George Simion de a-i suspenda interdicția de intrare în țară.

Astfel, un comunicat al președinției Republicii Moldova arată că instituția prezidențială nu are atribuții în soluționarea acestui caz, iar Biroul Migrație și Azil (BMA) a transmis că ”singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată”.

Citeste si:  Adina Anghelescu-Stancu: ”Dacă dreptate nu e, Justiție nu e!” (OPINIE)

Reamintim că George Simion, care și-a făcut o platformă politică din discursul ultra-naționalist, forțează încă de duminică intrarea în Republica Moldova pentru a participa la funeraliile scriitorului Nicolae Dabija, mort de Covid-19.

Simion se află de două zile în Vama Albița-Leușeni și cere insistent să fie lăsat în Moldova, deși are încă din 2018 interdicție de intrare din cauza unor manifestări care au încălcat legislația internă.

Citeste si:  Statele europene impun noi sancțiuni împotriva Rusiei

Simion clamează că, în calitate de deputat, are dreptul la suspendarea interdicției. (sursa foto: Facebook/ George Simion)


Citeste articolul pe G4Media

 13 total views