31 mai 3:32 PM

Abonare la google news

Maia Sandu critici la adresa Procuraturii din Republica Moldova: Grupul lui Platon este o ameninţare la adresa securităţii statului

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu şi-a exprimat îngrijorarea referitor la acţiunea Procuraturii „de a renunţat la învinuirile împotriva grupării lui Platon” într-o postare pe Facebook, exprimând opinia că „grupul lui Platon este o ameninţare la adresa securităţii statului”, transmite știri.md

„Acţiunile acesteia, pe de o parte, pot afecta grav stabilitatea financiară a Republicii Moldova şi, pe de altă parte, subminează instituţiile statului şi economia ţării.

Este extrem de îngrijorător cât de repede procuratura a renunţat la învinuiri în raport cu această grupare. Vom analiza ordonanţa procurorului pentru a vedea legalitatea şi temeinicia care au stat la baza acestei decizii dubioase”, a scris Maia Sandu.

Citește și Presupusul arhitect al ‘Mașinii de spălat ruse’ o dă în judecată pe Maia Sandu în România

Ea a menţionat că „într-un stat de drept, este de datoria procuraturii şi a sistemului judecătoresc să lupte cu grupările criminale” şi a solicitat Procuraturii să analizeze decizia sa din punct de vedere al legalităţii şi al interes naţional.

Citeste articolul pe Stiripesurse