Abonare la google news

Maia Sandu: Andronachi este implicat în multe scheme. Acționează ca și Plahotniuc

Deputatul Vladimir Andronachi este implicat în mai multe scheme, iar Procuratura ar trebui să fie în stare să probeze acest lucru, susține președinta Maia Sandu.

Prezentă joi în cadrul unei emisiuni de la Pro TV, Sandu a confirmat că deține informații privind implicarea lui Andronachi în schemele privind acapararea proprietăților Republicii Moldova în Ucraina, transmite Știri.md.

Citeste si:  Verificări doar „pe hârtie” în instituții publice! 218 percheziții în toată țara!

„Acest deputat este implicat în multe scheme. Întrebarea ține iarăși de capacitatea Procuraturii să probeze implicarea lui. El are aceleași metode ca și Plahotniuc, acționează prin interpuși. E iarăși o bilă neagră în ograda instituțiilor noastre că nu reușesc să adune probe și să ajungă la beneficiarul final al acestor scheme”, a declarat Sandu.

Citeste si:  Cum acționează tratamentul cu anticorpi monoclonali în lupta cu Covid-19. Explicațiile medicului Adrian Marinescu

Ea a acuzat că, în cazul proprietăților din Ucraina, Andronachi ar fi acționat prin intermediul instanțelor de judecată, în condițiile în care pe problema consulatului din Odesa o decizie favorabilă lui a fost luată de Judecătoria Râșcani, iar ulterior casată la Curtea de Apel.

 

Citeste articolul pe Stiripesurse