vineri 21 ianuarie 5:11 PM

Abonare la google news

Mai mulți elevi din Timișoara stau în clase cu geci și fulare


Părinții mai multor elevi din Timișoara se tem că aceștia se vor îmbolnăvi din cauza frigului din clase.


Azi, spre exemplu, într-una din sălile în care învață elevii de la Liceul de Arte Plastice, temperatura nu depășea 15 grade Celsius.

„Mă tem că fiica mea se va îmbolnăvi. O colegă a făcut cistită. Nu aș fi de acord să treacă în on-line pentru că la liceele vocaționale este importantă prezența la cursuri. Sper să se găsească o soluție pentru acești copii și alții care mai sunt în situația lor”, ne-a spus mama unei eleve.

Întrebați ce măsuri vor lua, reprezentanții Primăriei Timișoara ne-au declarat: „Deocamdată, singurul lucru pe care noi îl putem face este să dăm toți banii disponibili către Colterm în acest moment. Din păcate, resursele noastre financiare sunt limitate și nu putem face față singuri acestei crize energetice. Toate orașele cu sisteme centralizate de termoficare trec greu prin această criză, nu numai Timișoara, costurile au explodat și este nevoie de intervenția de urgență a Guvernului.”

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Timiș, Cosmin Hogea, sunt mai multe școli din Timișoara care au probleme cu agentul termic.

„Sigur, școlile au transmis la primărie adrese în acest sens. Apare din nou riscul de a trece în online școlile respective. La Liceul Dositei Obradovici, Henri Coandă, Lenau și la mai câteva se monitorizează temperatura”, ne-a spus Hogea.

 

Debanat.ro