31 mai 6:00 PM

Abonare la google news

Mai mulţi copii, răpiţi în masă de la o şcoală coranică în Nigeria: „La început au luat peste 100 de elevi”

Mai mulţi copii, răpiţi în masă de la o şcoală coranică în Nigeria. ”Un număr încă necunoscut de elevi de la Şcoala islamică Salihu Tanko a fost răpit împreună cu pasageri ai unui autobuz”, în urma unui atac comis de bărbaţi înarmaţi asupra şcolii, a anunţat duminică, într-un mesaj postat pe Twitter, Guvernul local al statului nigerian Niger.

Răpitorii au eliberat 11 copii, care erau prea mici pentru a merge”, a precizat Guvernul, care denunţă o răpire ”nefericită” şi o creştere a răpirilor în vederea unei răscumpărări în centrul şi nodul celei mai populate ţări din Africa.

Citeşte şi: Maşina Tesla supusă testului şoselelor din Nigeria a stârnit un val de reacţii amuzante pe internet

Mai mulţi copii, răpiţi în masă

În şcoala coranică Salihu Tanko se aflau aproximativ 200 de copii la momentul atacului, însă mai mulţi au reuşit să fugă, a anunţat un diriginte, sub protecţia anonimatului.

La început au luat peste 100 de elevi, dar apoi i-au lăsat pe cei pe care-i considerau prea mici, cu vârsta cuprinsă între patru şi 12 ani”, a declarat el AFP, adăugând că nu cunoaşte numărul precis al copiilor răpiţi.

Guvernul a anunţat în alt comunicat, pe Twitter, că guvernatorul Sani Bello le-a ordonat ”agenţiilor însărcinate cusecuritatea să aducă înapoi copii cât mai rapid posibil”.

Această nouă răpire intervine la o zi după eliberarea a 14 elevi în statul Kaduna (nord), după 40 de zile de captivitate.

Citeşte şi: Carnagiu în Nigeria, sunt peste 30 de morţi după un atac islamist

Cinci elevi au fost executaţi de către răpitori în zilele care au urmat răpirii, cu scopul de a exercita presiuni asupra familiilor şi a obliga Guvernul să plătească o răscumpărare.

Familii au declarat presei locale că au plătit în total 180 de milioane de naira (357.000 de euro) în schimbul eliberării copiilor lor.

Aceste bande armate, ai căror membri sunt numiţi ”bandiţi” în această regiune, terorizează populaţiile din partea de centru-vest şi de nord-vest a Nigeriei, jefuind sate, furând animale domestice şi comiţând răpiri în masă în schmbul cu scopul de a obţine răscumpărări.

Aceşti bandiţi vizează, de câteva luni, răpiri în masă la şcoli.

În total, 730 de copii şi adolescenţi au fost răpiţi începând din decembrie 2020, scrie News.ro.

Citeste articolul pe RomaniaTV