marți 5 ianuarie 10:10 AM

Abonare la google news

Mai multe localităţi din judeţul Gorj, afectate de inundaţii. Tren deraiat în Vâlcea


Mai multe localităţi din Gorj sunt afectate de inundaţii în urma ploilor şi a scurgerilor de pe versanţi, judeţul fiind sub avertizare Cod roşu de inundaţii. În Vâlcea, un tren a deraiat în noaptea de luni spre marţi din cauza copacilor căzuţi pe calea ferată.


În urma precipitaţiilor abundente căzute noaptea trecută în judetul Gorj, ISU a fost solicitat să intervină pentru gestionarea a 18 situaţii de urgenţă, majoritatea de evacuare a apei din curţi.

În Târgu-Jiu, ISU a intervenit în cartierul Ursaţi pentru salvarea a 150 de oi surprinse de o viitură pe râul Şuşiţa.

Având în vedere că judeţul se află sub avertizare Cod roşu de inundaţii valabilă până la ora 12.00, care vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râul Motru, ISU Gorj a transmis prin intermediul RO-Alert, la ora 03:25, un mesaj de avertizare a populaţiei din comunele Cătunele, Motru, Glogova, Padeş, Samarineşti şi Văgiuleşti cu textul: „Atenţie !! COD ROSU pe raul Motru. Creşteri de debite cu posibilitatea depăşirii cotelor de pericol preconizate pe cursurile de apa din zona. Nu traversaţi râurile prin apa si nu va apropiati de malurile acestora. Recomandam curăţarea rigolelor din apropierea locuintei in vederea facilitării scurgerii normale a apei si efectuarea demersurilor pentru punerea in siguranta a bunurilor. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Gorj”.

Conform Infotrafic, în judeţul Vâlcea, traficul feroviar a fost întrerupt pe secţia de cale ferată 201 Vâlcea-Sibiu, în localitatea Călimăneşti, judeţul Vâlcea, din cauza mai multor copaci căzuţi pe linia de cale ferată. Locomotiva şi un vagon al unui tren au deraiat între localităţile Călimăneşti şi Brezoi, fără a fi înregistrate victime.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro