Abonare la google news

Mai mult de 200 de milioane de utilizatori activi pe Twitter, anunță oficial rețeaua socială

Gigantul american Twitter a înregistrat în al doilea trimestru un beneficiu net şi o cifră de afaceri mai bune decât era prevăzut conform analizelor, cu 206 milioane de utilizatori activi, scrie Le Figaro, potrivit news.ro.

După anunţ, piaţa a reacţionat pozitiv, înregistrând 4,64% dintre schimburile electronice ulterioare la închiderea Wall Street.

Numărul zilnic de utilizatori aşa-numiţi „generabili”, adică cei care sunt expuşi reclamelor pe platformă, a crescut cu 7 milioane de la un trimestru la altul, atingând 206 milioane la sfârşitul lui iunie, când piaţa conta pe 205,9 milioane.

Citește și: Magistrați TB, PRADĂ a `VICLEȘUGULUI` unui ex-judecător ÎNCARCERAT – I-au dat PENSIE DE SERVICIU după GRATII…

Adesea criticată pentru tonul anumitor schimburi şi circulaţia comentariilor care instigă la ură, Twitter spune că şi-a îmbunătăţit capacitatea de a depista mesaje cu un limbaj puternic.

De asemenea, Twitter a înregistrat o creştere puternică a veniturilor din publicitate, cu 17% faţă de trimestrul anterior şi aproape s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (+ 87%), până la 1,05 miliarde de dolari.

În total, veniturile au ajuns la 1,19 miliarde de dolari, faţă de 1,06 preconizate, în timp ce venitul net pe acţiune a ajuns la 8 cenţi, faţă de 7 aşteptat de piaţă.

Citeste articolul pe Stiripesurse