joi 11 noiembrie 1:36 PM

Abonare la google news

Magistrala de metrou M2 va fi extinsă. Cel puțin 3 stații noi vor fi construite


Magistrala de metrou M2 va fi extinsă cu cel puțin trei stații noi, până în comuna Berceni, în continuarea stației “Tudor Arghezi”, care se construiește deja pe Șoseaua Berceni. În vecinătatea acestora vor fi amenajate trei mari parcări de tip park&ride, anunță autoritățile.


Investiția face parte din proiectul de extindere a magistralei M2 de metrou, Pipera-Berceni, dincolo de Șoseaua de Centură, până în comuna Berceni. Miercuri, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a semnat contractul pentru realizarea studiilor de prefazabilitate și fezabilitate, necesare demarării lucrărilor.

”Magistrala M2 de metrou se va prelungi cu cel puţin încă trei staţii noi până în comuna Berceni. Mai mult, în imediata vecinătate a acestora, vor fi amenajate minimum alte 3 mari parcări de tip park&ride, pentru ca cei care locuiesc în localităţile limitrofe zonei de sud a Capitalei să aibă acces facil spre centrul oraşului, în condiţii moderne de trafic şi de siguranţă. Toate aceste investiţii sunt vizate în proiectul de extindere a magistralei M2 de metrou, Pipera-Berceni, dincolo de Şoseaua de Centură, până în comuna Berceni, în continuarea staţiei de metrou “Tudor Arghezi”, pe care Primăria Sectorului 4 o construieşte deja pe Şoseaua Berceni. Un prim pas a fost făcut deja. Astăzi, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a semnat contractul pentru realizarea studiilor de prefazabilitate şi fezabilitate, necesare demarării lucrărilor”, anunţă Primăria Sectorului 4.

În valoare de 5 milioane de lei, contractul prevede identificarea, într-un interval de nouă luni, a celor mai bune soluții tehnice în vederea prelungirii metroului în județul Ilfov. În plus, proiectul include suplimentarea garniturilor de tren.

Proiectul de extindere a magistralei M2 de metrou în județul Ilfov este realizat de Primăria Sectorului 4 împreună cu Consiliul Județean Ilfov, Metrorex și Ministerul Transporturilor.

Citește și: VIDEO. Cum arată forma finală a pasajului Domnești, care va fluidiza traficul în cea mai aglomerată intersecţie de pe Centura Capitalei

Editor : A.A.


Digi24.ro