miercuri 27 octombrie 2:00 PM

Abonare la google news

„M-am simțit marginalizat la echipa națională”. Cum a fost îndepărtat un fost internațional de la lot

Un fost internațional crede că a fost marginalizat la echipa națională a României. Acesta fusese considerat de fani drept o mare speranță, dar cariera lui în tricoul tricolorilor s-a terminat după doar 3 minute. Nu a primit niciodată șanse cu adevărat, cel puțin așa consideră fotbalistul.


În 2009, Max Nicu era considerat unul din cei mai în formă jucători din Bundesliga. De aceea, după ce a fost naturalizat, s-a considerat că România a dat lovitura. Presiunea mediatică și a fanilor l-a forțat pe Victor Pițurcă să îl cheme la lot. Dar fotbalistul simte că nu a fost dorit niciodată cu adevărat.

„M-am simțit marginalizat la echipa națională. Nu o să uit niciodată ce m-a întrebat Mutu”. Mărturia lui Max Nicu

Fostul fotbalist de la Hertha Berlin a fost intervievat de către cei de la Telekomsport și a recunoscut momentele grele prin care a trecut la echipa națională a României. Nicu a venit cu entuziam, dar nu a fost primit bine de toată lumea.


M-am înţeles foarte bine cu majoritatea de acolo, ca de exemplu Chivu, Contra, Codrea, dar m-am simţit marginalizat. Nu m-am simţit deloc bine când am fost la lot. Nu am avut sentimentul că ar fi avut nevoie de mine acolo. Sunt sigur că Victor Pițurcă m-a chemat pentru că era sub presiune, nu cred că se baza pe mine. Îmi amintesc și acum când l-am întâlnit pe Mutu. M-a întrebat, ”Tu ce cauți aici?”. Este clar că nu eram dorit. Totuși, nu regret că am acceptat naturalizarea. Era o șansă mare și un mod de a le mulțumi părinților, a explicat Nicu pentru Telekom. 

Din păcate, cariera lui nu a urmat un trend ascendent, dimpotrivă. Asta deși Max impresionase în Bundesliga unde a jucat 70 de aprtide și a înscris 3 goluri și a reușit 12 pase decisive.

„N-am avut alte oferte din Liga 1”. Nici la U Cluj nu a avut noroc fostul fotbalist

Max Nicu a ajuns și la Universitatea Cluj, care se lupta pentru supraviețuire. Mijlocașul s-a simțit bine până la venirea lui Mihai Teja, cel care nu s-a mai bazat pe el.

Serios, a fost cea mai bună perioadă din cariera mea, la Cluj. chiar m-am simțit extraordinar, este o onoare că am îmbrăcat acest tricou. Fanii erau extraordinari, mă aclamau și cred că asta nu i-a convenit lui Mihai Teja. El a fost cel care nu m-a vrut, deși Vlad Munteanu i-a spus că pot ajuta. Asta a fost, după aceea nu am mai avut oferte din Liga 1, a încheiat Max Nicu.

Playsport.ro


Stirile.eu