luni 22 noiembrie 10:32 AM

Abonare la google news

Luptă acerbă pentru titlul de campion în Formula 1. Hamilton și Verstappen sunt protagoniștii unui final incendiar de sezon


Sezonul de Formula 1 este foarte aproape de final. Cu doar două curse rămase de disputat, Hamilton și Verstappen sunt protagoniștii unui deznodământ incendiar în ”Marele Circ”.


Hamilton și Verstappen – final incendiar în ”Marele Circ”

Sezonul din Formula 1 este aproape de final, dar lupta pentru titlul de campion este extrem de sepctaculoasă. Lewis Hamilton și Max Verstappen vor asigura suspansul ”Marelui Circ” până la ultima cursă a sezonului.

Ieri a avut loc Marele Premiu din Qatar. Pe circuitul de la Losail, Lewis Hamilton (Mercedes) a oferit din nou o lecție de pilotaj și a reușit să câștige cursa. Septuplul campion mondial a plecat din pole-position și a condus întreaga cursă fără greșeală. Pentru Hamilton, aceasta a fost a 102-a victorie, după ce a plecat din pole-position tot pentru a 102-a oară în carieră.

Rivalul direct al englezului, Max Verstappen (Red Bull), a făcut și el o cursă de excepție. Plecat de pe locul 7 din cauza unei penalizări, Verstappen a dus o luptă crâncenă de recuperare. Încă din primul tur, olandezul a reușit să recupereze nu mai puțin de 3 locuri. La final, Max s-a clasat pe locul doi al podiumului.

Marea surpriză a cursei din Qatar a fost veteranul Fernando Alonso (Alpine). Fostul campion mondial a plecat de pe locul 5, însă a avut o strategie perfectă. Spaniolul a reușit să încheie cursa pe locul al treilea. Ultimul podium reușit de Alonso s-a întâmplat în 2014, la Hungaroring, când era pilotul celor de la  Ferrari. La finalul cursei, Fernando Alonso a fost votat pilotul zilei.

În urma succesului din Qatar, Hamilton a recuperat din diferența față de Verstappen, iar acum între cei doi piloți mai sunt doar 8 puncte. Astfel, este foarte posibil ca titlul de campion din acest an să fie stabilit chiar în ultima cursă a sezonului, la Abu Dhabi, pe Yas Marina Circuit. Și la constructori lupta este acerbă, între Red Bull și Mercedes fiind o diferență de doar 5 puncte.

Surprizele sezonului viitor din Formula 1

Sezonul acesta din Formula 1 este aproape de final, iar echipele angrenate în competiție și-au prezentat deja piloții pentru sezonul viitor. La echipa Alfa Romeo a avut loc o schimbare importantă. Guanyu Zhou i-a luat locul lui Antonio Giovinazzi și va deveni primul pilot chinez din istoria „Marelui Circ”. Chinezul îl va avea coechipier la Alfa Romeo pe experimentatul pilot finlandez Valtteri Bottas, care se va despărţi de Mercedes la finalul acestui an. George Russell (23 de ani), campionul din Formula 2 în 2018, va fi noul coechipier al lui Lewis Hamilton la Mercedes, acesta luându-i locul lui Valtteri Bottas.

Playsport.ro