Abonare la google news

Luni s-ar putea redeschide restaurantele, cafenelele şi teatrele din Capitală. Ce grad de ocupare ar putea fi permis

Potrivit acestuia, sălile de spectacol, restaurantele şi cafenelele ar putea fi redeschise la o capacitate de 30% în Bucureşti, în cazul în care rata de infectare se menţine într-un trend descendent sub 3 la mia de locuitori. Măsura ar urma să intre în vigoare de luni, ora 00.00. Incidenţa pentru Capitală vineri este de 2,98 la mia de locuitori.

 

„Vom aştepta cele 48 de ore prevăzute de hotărârea de Guvern. Acum indicele de infectare este 2,98, deci foarte puţin sub trei şi, dacă se confirmă acest trend descendent, vom lua decizia duminică, urmând ca de luni să intre în vigoare măsurile, respectiv redeschiderea sălilor de spectacol cu o capacitate de 30%, redeschiderea restaurantelor, cafenelelor cu 30% din capacitate”, a declarat Alin Stoica, întrebat vineri la Digi 24 când ar putea fi convocată şedinţa CMBSU pentru decide măsuri de relazarea în Capitală.

Citeste si:  Andrei Cristea răsuflă ușurat înaintea meciului cu Viitorul. Ieșenii au trecut cu bine de testele Covid-19

 

În cazul în care rata de infectare nu se menţine sub 3 la mia de locuitori, în următoarele două zile şi indicele creşte uşor, atunci această hotărâre nu va mai fi luată de către Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a adăugat Stoica.

 

„Atunci evident nu vom mai lua această decizia. Vom aştepta un nou interval până când vom constata că iarăşi scădem sub 3 la mie. Eu sper să fie o continuă scădere, dar vedem că a încetinit scăderea. În ultimele două – trei zile diferenţele între ratele de incidenţă sunt destul mici”, a explicat prefectul Capitalei.

Citeste si:  Restaurantele și barurile se deschid de astăzi la Cluj-Napoca. A venit momentul! Discotecile și cluburile mai așteaptă

 

Pe 23 aprilie, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis să permisă circulaţia persoanelor până la ora 22.00, după care va fi interzisă până la ora 5.00, iar magazinele să fie deschise până la 21.00 inclusiv la sfârşit de săptămână, hotărârea fiind luată ca urmare a scăderii incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 sub 3,5 la mia de locuitori.

 

Au fost deschise şi sălile de sport şi fitness şi a fost menţinută decizia luată privind sărbătorile pascale.

Citeste si:  Drumul spre Harvard trece prin Constanța. Elevul român admis la cea mai prestigioasă universitate din SUA

 

„Pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paştelui, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 05.00”, arată decizia CMBSU.

 

De asemenea, pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă  specifică lunii Ramazan, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada  8 mai – 9 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul