21 septembrie 10:30 PM

Abonare la google news

Ludovic Orban, despre scandalul vaccinurilor anti-COVID: Am înțeles că e vorba de o cantitate foarte mare, mult peste limita de care aveam nevoie/ Dacă eram premier gestionam altfel situația, mai bine

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marți seară, la TVR, că nu cunoaște detalii despre ancheta DNA privind achiziția vaccinurilor anti-COVID, dar știe că ar fi vorba de o cantitate foarte mare de seruri, cu mult peste necesarul României.

Ludovic Orban a mai precizat că dacă ar fi fost premier în ultima perioadă ar fi gestionat mai bine situația decât Florin Cîțu și ar fi făcut-o ”mai bine”.

Președintele liberalilor a mai spus că lipsa de implicare mai puternică a actorilor guvernamentali a dus la nerealizarea obiectivelor din campania de vaccinare:

  • ”Din câte am înțeles e vorba de o cantitate foarte mare de vaccinuri care au fost cumpărate mult peste limita de care aveam nevoie. Și când atinsesem deja un nivel tot am mai cumpărat. Am achiziționat vaccinuri pe care nu le-am folosit și care erau în termen de expirare și pe care a trebuit să le vindem. Unele dintre ele e posibil să fi expirat. Ar fi fost nevoie de mult mai multă implicare a actorilor guvernamentali, nu trebuia lăsat doar comitetul cu domnul Valeriu Gheorghiță. Fără DSP-uri, fără chiar preoți era foarte greu să ne atingem obiectivele. Nu ne-am atins obiectivele. Dacă eram prim-ministru cu siguranță gestionam altfel situația, mai bine, cu targeturi pentru prefecți și primari. A și fost o perioadă lungă de tensiune, de măsuri restrictive, în momentul în care s-a redus numărul de cazuri în partea a doua… adevărul e că nici oamenii nu mai acceptau. A fost o relaxare dar poate prea mare în raport cu riscurile existente în pandemie”, a declarat Ludovic Orban, marți seară, la TVR.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin


Citeste articolul pe G4Media