Abonare la google news

Ludovic Orban a făcut anunţul: 2 martie, votul final la buget. Toate amendamentele PSD vor fi respinse!

Ludovic Orban a făcut anunţul. Preşedintele PNL a anunțat marți după ședința Birourilor Permanente Reunite că s-a decis calendarul dezbaterilor si votului pe legea bugetului de stat si pe legea bugetului asigurarilor sociale.

Ludovic Orban a făcut anunţul: 2 martie, votul final la buget. Toate amendamentele PSD vor fi respinse!

„Până joi la ora 10.00 se pot depune amendamente, între orele 12.00 şi 16.00 joi vor avea loc în paralel comisiile permanente pentru avizarea proiectelor de lege. Comisiile reunite de buget vor începe dezbaterea pe articole dupa ora 16.00, dupa ce primesc avizele. Noi am stabilit ca si termen pentru finalizarea raportului ziua de sambata, ora 14.00. Termenul de depunere a raportului a fost stabilit pentru luni, 1 martie, la ora 10.00.

Dezbaterile în plen vor incepe luni la ora 16.00, până la finalizare. Am prevazut ca obiectiv ca marâi va fi votul final. La cererea opoziţiei am stabilit că la reuniunea birourilor permanenete de luni ale celor două camere, dar de principiu acesta e programul pe care l-am propus.

E un an dificil. Vom respinge toate amendamentele PSD. Veţi vedea procedura de lucru.  Am decis ca dezbaterea să se facă prin prezenţă fizică. Eu susţin acest punct de vedere.”, a declarat Ludovic Orban.

De altfel, preşedintele PNL a declarat că întreaga situație tensionată din Valea Jiului a fost generată de acțiunile Partidului Social Democrat. Liderul PNL a explicat faptul că CEH se află în insolvență după un ajutor de stat acordat în timpul guvernării PSD.

„Situația foarte gravă în care se află CEH se datorează unui ajutor de stat acordat în timpul PSD și care n-a fost folosit în conformitate. Iar UE a hotărât că trebuie să returneze acei bani. Din acel moment firma a intrat în insolvență și în mod evident această situație critică a generat multe probleme, cu tot ceea ce înseamnă funcționarea companei.

Pe lângă rezolvarea problemei (plata salariilor) am identificat fonduri și resurse financiare suplimentare: e vorba de aproximativ 10 milioane de  lei pentru alte drepturi de muncă, care sunt mai multe. Obiectivul nostru e să construim o societate viabilă, cu  acținuni viabile și care să mențină un număr cât mai mare de locuri de muncă pentru actuala companie sau pentru viitoarea companie.

Salariile nu poți să le plătești din orice fel de alocare bugetară”, a spus Ludovic Orban.

Citeşte şi: Orban: Guvernul Cîţu va adopta OUG pentru prelungirea măsurilor de susţinere a mediului de afaceri în pandemie
 

 

Sursa: RomaniaTV