Abonare la google news

Lucian Bode prezintă cifrele dezastrului trecerii ciclonului din Marea Neagră peste România.

Structurile pentru situaţii de urgenţă au intervenit în 20 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, în urma ploilor abundente din ultima perioadă. Au fost afectate 54 de localităţi, a informat sâmbătă, 19 iunie, ministrul de Interne.

Lucian Bode a vorbit la videoconferinţa cu prefecţii convocată de premierul Florin Cîţu după trecerea peste România a ciclonului care s-a format în Marea Neagră.

„Ne confruntăm cu fenomene meteo extreme”

„În acest moment, ne confruntăm cu fenomene meteo extreme, ploi abundente care au necesitat intervenţia structurilor pentru situaţii de urgenţă în 20 de judeţe şi în municipiul Bucureşti. Au fost afectate 54 de localităţi”, a declarat Lucian Bode.

Ministrul de Interne a prezentat și datele ultimei raportări. Astfel, conform informațiilor primite din teritoriu, „se află în desfăşurare intervenţia, ca urmare a manifestărilor hidro-meteorologice, în şase judeţe. Mă refer la Bacău, Constanţa, Ialomiţa, Iaşi, Suceava şi Vrancea. Au fost puse vieţi în pericol, au existat persoane evacuate, întreruperi de electricitate. În şapte localităţi din trei judeţe am avut astfel de întreruperi. Au fost remediate, am avut drumuri avariate care au provocat întreruperea temporară a circulaţiei pe trei drumuri naţionale şi un drum judeţean”.

Situație gravă în  județul Vrancea

Potrivit lui Lucian Bode, o situaţie mai gravă se înregistrează în localitatea Nereju din judeţul Vrancea. Acolo, 12 muncitori care efectuau lucrări au fost surprinşi de creşterea râului şi s-au refugiat într-un vagon-remorcă.

Sunt situaţii critice (…), dar situaţia a fost gestionată corespunzător şi se află sub control. Când spun «a fost gestionată corespunzător», vă informez că pentru a gestiona efectul fenomenelor hidro-meteorologice la nivel naţional au fost pregătiţi să intervină 19.700 de lucrători. Având în vedere faptul că pericolul nu a trecut, pentru următoarele 24-48 de ore existând în continuare posibilitatea unor avertizări de vreme severă în mai multe zone din ţară, ceea ce reclamă o mobilizare în plus din partea structurilor la nivelul judeţelor vizate” – Lucian Bode.

Citeste articolul pe Gandul