Abonare la google news

Lucian Bode: Este posibil să mergem fără mască pe plajă de 1 Mai

Autoritățile ar putea decide că putem merge FĂRĂ MASCĂ, la plajă, de 1 Mai! O astfel de măsură ar putea fi implementată și de Paște, la biserică. În plus, se introduc condiții pentru românii care revin acasă de sărbătorile pascale. Lucian Bode a oferit detalii într-un interviu televizat.

Anunț de ultim moment al lui Lucian Bode, ministrul de interne. Am putea merge fără mască de protecție la mare, pe plajă, în urma unei relaxări fără precedent în pandemie.

Guvernanții vor stabili în perioada următoare dacă românii vor beneficia de acest drept sau nu.

Mesaj pentru românii care vin în țară: Consultați lista țărilor verzi!

Ministrul de interne are un mesaj și pentru românii care vor să vină acasă de sărbători. Ei trebuie să verifice lista ȚĂRILOR VERZI și să prezinte un test negativ COVID. Dacă nu au așa ceva, vor sta 14 zile în carantină, la intrarea în România.

Bode a reiterat faptul că, de sărbători, străzile vor fi împânzite de forțele de ordine, pentru a asigura buna desfășurare a acestora și respectarea măsurilor anti-COVID.

Atât în biserică, dar și afară, obligativitatea măștii rămâne în picioare, cel puțin până la o altă decizie.

Bode: Vom avea discuții în CNSU…

„În acest moment, reglementarea legată de mască este în vigoare, este obligatorie, masca trebuie purtată. Până în data de 1 mai, cu siguranţă, vom mai avea discuţii şi în CNSU şi este posibil să discutăm şi despre eventualitatea de a limita purtarea măştii în anumite circumstanţe, cum ar fi să nu se poarte măşti la plajă, cum de altfel şi restaurant o poţi da jos.

Sunt lucruri de bun simţ, care trebuie discutate şi care trebuie să fie în acord cu majoritatea sănătoasă a celor care accesează astfel de evenimente”, a declarat Lucian Bode, în cadrul unui interviu.

Fără petreceri în cluburi

„În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că în această perioadă această activitate este restricţionată şi avem, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea în noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise. Ele nu pot funcţiona. Ne dorim ca pas cu pas, în funcţie de evoluţia acestei epidemii, în funcţie de modul în care Guvernul va ridica gradual restricţiile impuse, tot gradual ne putem gândi ca într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, tot cu respectarea anumitor reguli. În acest moment nu avem o reglementare care să permită acest lucru”, a declarat Lucian Bode, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, citată de Antena3.ro.

Citeste articolul pe Gandul