Abonare la google news

Lucian Bode, după scandalul de la Ministerul Sănătății: Nu este normal să publici liste cu adrese din sistemele de apărare și de informații

Lucian Bode reacționează după scandalul de la Ministerul Sănătății subliniind faptul că nu este normal ca listele să fie publicate cu adrese legate de sistemul de apărare. Acesta susține că nu ne sunt toți prieteni și pot fotografia și filma.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, punctează faptul că „nu mi se pare normal să dăm publicității” adrese legate de sistemul de apărare.

Lucian Bode, după scandalul de la Ministerul Sănătății: „Nu mi se pare normal să dăm publicității”

„Eu spun foarte clar că nu este normal ca listele să fie publicate cu adrese legat de sistemul de apărare, de ordine publică. Înțeleg că era vorba și despre serviciile de informații. Vezi adresa strada x, nr Y și constați că acolo s-au vaccinat cetățeni din structurile respective. Din acel moment poți să te aștepți, că nu ne sunt toți prieteni pe pământul ăsta, dar pot veni să fotografieze, să filmeze… Nu mi se pare normal să dăm publicității”, a declarat Lucian Bode.

De asemenea, acesta a dezvăluit că au fost imunizați „undeva 26-27.000 de angajați din structurile MAI”, aproximativ 50% din cei care și-au exprimat dorința de a se vaccina.

Florin Cîțu: „Trebuia să existe și avizul acelor instituții”

Premierul Florin Cîțu a anunțat recent că a trimis Corpul de Control la Ministerul Sănătății pentru a verifica dacă au fost date avizele necesare pentru publicarea unei raportări defalcate a datelor referitoare la pandemie.

„Am avut o discuție cu șeful Corpului de Control, în această dimineață, se autosesizează să vadă dacă au fost respectată toată legislația, avizele dacă au fost luate… Este vorba despre publicarea unor informații de care ține mai multe instituții atunci, natural, trebuia să existe și avizul acelor instituții”, a declarat premierul Florin Cîțu.

De cealaltă parte, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a solicitat să i se aducă la cunoștință sursa sesizării.

„În spiritul transparenței, aștept să aflu și eu pe cine am supărat și, mai ales, de ce”, a solicitat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu: „Transparența deranjează”

„Ministerul Sănătății a publicat joi, în premieră, date referitoare la pandemie și vaccinare: pentru prima dată, am oferit publicului informații absolut firești și nefiltrate, de interes public. Vorbim de date privind pandemia, defalcate pe județe, și pe centre de vaccinare. Pentru a lămuri rapid poziția mea, iată mai jos ideile principale: Transparența deranjează. Premierul a fost interpelat pe acest subiect de o instituție a statului și a solicitat, procedural, Corpului de Control să verifice dacă nemulțumirea este justificată. Vreau să subliniez că aș fi făcut la fel: nu există nici un conflict între mine și premierul Florin Cîțu”, a declarat recent ministrul Sănătății.

Citeste articolul pe Gandul