26 mai 2:24 PM

Abonare la google news

Lucian Bode, despre faptul că mai multe persoane s-au strâns într-o sală de ziua lui Ludovic Orban: Eu consider că nu a fost o petrecere. Niciodată structurile MAI n-au aplicat o sancțiune doar pe baza unor imagini apărute în spațiul public

Ministrul de Interne, Lucian Bode, i-a luat apărarea președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, în cazul imaginilor din spațiul public care arătau că mai multe persoane s-au strâns într-o sală de lângă biroul său pentru a-l sărbători de ziua nașterii, afirmând că Orban a precizat deja că nu a fost o petrecere organizată și că le-a cerut participanților să respecte regulile. Bode a adăugat că „niciodată” polițiștii nu au aplicat sancțiuni „doar pe baza unor imagini apărute în spațiul public”.

„Eu consider că nu a fost o petrecere”, a răspuns Lucian Bode la întrebarea dacă personal consideră că petrecerea a fost organizată în mod legal.

Lucian Bode a explicat că se poate verifica dacă au fost respectate regulile prin mai multe mijloace, cum ar fi verificarea imaginilor și declarații ale participanților.

„Niciodată structurile MAI n-au aplicat o sancțiune doar pe baza unor imagini apărute în spațiul public”, a spus ministrul de Interne.

Întrebat dacă situația nu este similară celei de anul trecut, când a participat la o întâlnire restrânsă în cabinetul de prim-ministru al lui Ludovic Orban, tot de ziua acestuia, și, în urma apariției unor imagini în spațiul public, a plătit amendă, Lucian Bode a răspuns că atunci participanții ar fi cerut să fie amendați „din proprie inițiativă” pentru nepurtarea măștii.

„Încă o dată, eu nu definesc ce s-a întâmplat ieri acolo petrecere, masă festivă (…) Este foarte greu să încadrez acest eveniment neparticipând la el, uitându-mă la imaginile pe care le-ați prezentat voi”, a insistat Bode.

Jurnaliștii i-au amintit că vloggerul Selly a plătit amendă, în urma apariției unor imagini de la petrecerea de organizată de ziua sa. Lucian Bode a precizat că, în cazul Selly, s-au luat declarații de la cei care au participat.

Ministrul de Interne a mai fost întrebat ce mesaj le mai poate transmite românilor în urma unui astfel de caz.

„Eu le transmit românilor ce le transmit și celor care au fost ieri în sala respectivă: pandemia nu s-a terminat. Măsurile de relaxare pe acre noi le-am luat , Guvernul României le-a luat gradual, le-a luat tocmai uitându-se, pe de o parte la faptul că numărul d epersoane imunizate este unul corespunzător. Doi: faptul că numărul de cazuri noi infectați cu Covid-19 scade în fiecare zi. Dar pandemia nu s-a terminat”, a spus Bode.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a explicat, miercuri, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, că cei care s-au adunat într-o sală din Parlament, fără mască, de ziua sa nu au venit la o petrecere organizată și că el i-a îndemnat să respecte regulile.

„Colegii mei care au venit să-mi spună La mulți ani, în diferite momente. Sunt toți vaccinați. Nu a fost nicio petrecre organizată. La finalul programului de lucru, au fost mai mulți colegi, nu am stat să-i număr, să socotesc”, a spus Ludovic Orban.

Liderul PNL a spus că le-a cerut colegilor săi să respecte regulile, așa cum le respectă și el, dar că nu puteau să poarte mască în timp ce mâncau.

Mai multe persoane fără mască s-ar fi strâns într-o sală din Parlament pentru a-l felicita pe Ludovic Orban, marți, atunci când liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, a împlinit 58 de ani.

Sursa Foto: Captura Facebook


Citeste articolul pe G4Media