20 mai 1:28 PM

Abonare la google news

Lucian Bode, despre ancheta deschisă în cazul celor 25 de agenți de poliție rutieră de la Sibiu: „Ne facem curăţenie în propria ogradă”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri seara, despre ancheta de la Sibiu, unde 25 de poliţişti sunt anchetaţi pentru corupţie,  că se face ”curăţenie în propria ogradă”

„Noi, MAI, ne facem curăţenie în propria ogradă. Am spus de la început că sistemul imunitar al MAI trebuie să fie unul funcţional şi ceea ce vedem astăzi, rezultatul acţiunii Parchetului împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie, structură a MAI, că s-a realizat la Sibiu, cu cele 17 mandate de percheziţie, 33 de mandate de aducere, pentru cei 25 de poliţişti de la Poliţia Rutieră, nu este altceva decât intenţia noastră de a curăţa pădurea de uscături”, a afirmat Bode la Antena3.

Ministrul a precizat că nu este tolerată nici o abatere de la regulamentul Poliţiei Române.

„Suntem 129.000 de angajaţi în toate structurile MAI, sunt aproximativ 49.000 de poliţişti, evident că sunt şi astfel de situaţii şi aşa cum am procedat la Secţia 16, spre exemplu, unde tot la solicitarea noastră s-a demarat procedura (…), la fel cum s-a întâmplat la Suceava, la celebrul caz de corupţie de la Serviciul de permise, la fel şi aici, acest caz a fost documentat foarte mult timp şi sigur, rămânând la prezumpţia de nevinovăţie, astăzi au fost aduşi în faţa instanţei, unii cu propunerea de reţinere, alţii cu cea de arestare.

Nu tolerăm nici o abatere de la regulamentul Poliţiei Române

Dacă noi nu suntem un exemplu în societate şi vrem în permanenţă, aşa cum e normal, să transmitem siguranţă şi încredere, va fi greu să demonstrăm acest lucru când avem astfel de elemente”, a  spus Lucian Bode.

Un număr de 17 percheziţii au avut loc miercuri într-un dosar de corupţie în care sunt vizaţi 25 de agenţi de poliţie din IPJ Sibiu, și, totodată, sunt puse în executare 33 de mandate de aducere şi 3 ordonanţe de predare înscrisuri şi medii de stocare. Agenții ar fi primit mită, mascată sub forma unor sponsorizări pentru echipa de fotbal a Poliţiei. Polițiștii sunt acum urmăriți penal pentru cel puţin 115 infracţiuni de luare de mită și cel puţin 54 de infracţiuni de abuz în serviciu şi infracţiuni de fals. În același dosar sunt vizați opt șoferi contravenienți, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

 

Citeste articolul pe Gandul