vineri 3 decembrie 10:01 AM

Abonare la google news

Lovitură dură pentru Simona Halep după ce WTA a suspendat turneele din China! Câți bani pierde românca + contractul colosal care a fost întrerupt


Simona Halep (România, 30 de ani) va suferi pierderi financiare importante după ce Asociația Tenisului Feminin a suspendat turneele din China pe fondul îngrijorărilor față de cazul Shuai Peng (35 de ani).


Simona Halep era una dintre jucătoarele favorite ale organizatorilor turneelor WTA din China, iar suspendarea competițiilor din țara respectivă o afectează în mod direct pe campioana noastră! Halep nu a avut încă o reacție oficială cu privire la decizia forului care guvernează tenisul feminin, în timp ce Novak Djokovic, liderul ATP, sprijină acest demers.

Șeful WTA, Steve Simon, a avut tăria de a întrerupe un contract colosal, în valoare de 1 miliard de dolari, semnat în urmă cu trei ani pentru a organiza turnee în China timp de zece sezoane! WTA a ținut să semnaleze că respectarea drepturilor omului este esențială, în condițiile în care Shuai Peng nu este lăsată să comunice liber după ce l-a acuzat de agresiune sexuală pe fostul vicepremier al Chinei, Zhang Gaoli.

Lovitură dură pentru Simona Halep după ce WTA a suspendat turneele din China

WTA și jucătoarele sale vor pierde mulți bani după suspendarea turneelor din China, țară care găzduia numeroase competiții WTA! În afară de turneele din seria WTA 1.000 de la Beijing și Wuhan, care aveau fonduri de premiere imense, Halep obișnuia să participe și la turneul WTA 250 de la Shenzhen, cu care și-a început sezoanele 2015, 2017 și 2018.

Simona a cucerit turneul de la Shenzen în două rânduri (2015 și 2018) și, pe lângă premiile obișnuite, ea mai încasa bonusuri de participare de la organizatorii chinezi. Înainte de izbucnirea pandemiei, în anul 2019, Simona Halep a mers doar la Beijing și Wuhan și a fost recompensată cu sume consistente numai pentru simpla participare.

Halep a încasat peste 600.000 de dolari în China într-un sezon

Cel mai fructuos an pentru Simona în China a fost 2017, când românca a disputat finala turneului de la Beijing și a devenit lider WTA, încasând nu mai puțin de 640.000 de dolari. În ultimul an în care a jucat în China, Simona Halep a câștigat acolo 70.000 de dolari, deși nu a reușit performanțe notabile: optimi la Wuhan și tur doi la Beijing! Constănțeanca ar putea pierde șansa de a mai obține aceste sume în China, după ce WTA a făcut o mișcare incredibilă și a suspendat turneele amintite ca urmare a îngrijorărilor generate de cazul Shuai Peng.

Simona Halep, deținătoare a 22 de tiluri WTA și dublă campioană de Grand Slam, a adunat nu mai puțin de 37,94 milioane de dolari din tenis, aflându-se pe locul al patrulea în topul all-time al câștigurilor din sportul alb, după Serena Williams (95,51 milioane), Venus Williams (42,28 milioane) și Maria Sharapova (38,77 milioane).

Prosport.ro