Abonare la google news

Lotul României pentru turneul preolimpic de la Podgorica. Selecționerul Adrian Vasile a explicat cum a făcut selecția

Selecționerul Adrian Vasile a anunțat lotul României pentru turneul preolimpic de handbal feminin de la Podgorica (Muntenegru), programat în perioada 19-21 martie.

România va înfrunta Norvegia în 20 martie și Muntenegru în 21 martie. Pentru accederea la Jocurile Olimpice trebuie să se clasaze pe primele două locuri

Naționala feminină de reunește duminică, în București, la o zi distanță după returul CSM București – SCM Rm. Vâlcea din optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Lotul României pentru turneul preolimpic de la Podgorica

Din lotul lărgit, selecționerul Adrian Vasile s-a oprit asupra a 18 jucătoare, care vor efectua deplasarea în data de 18 martie, în Muntenegru. Nu sunt surprize mari, în principiu toate vedetele din România fac parte din echipa care trage să ajungă la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

De la CSM Bucureșlti și SCM Rm. Vâlcea au fost convocate 7 jucătoare. Alte patru fete provin de la Minaur Baia Mare, echipă calificată în sferturile de finală ale Euripean Handball League.

Dar iată care este lotul convocat:

  • Portari: Denisa Dedu (CSM București), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea), Yuliya Dumanska (Podravka)
  • Extreme stânga: Cristina Florica (SCM Rm. Vâlcea), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)
  • Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Gabriela Perianu (CSM București), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare)
  • Centri: Eliza Buceschi (Rapid București), Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Andreea Popa (Minaur Baia Mare), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița)
  • Inter dreapta: Laura Popa (Rapid București)
  • Extreme dreapta: Laura Moisă (CSM București), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)
  • Pivoți: Raluca Băcăoanu (Glorioa Bistrița), Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM București)

Adrian Vasile a explicat criteriile care au stat la baza alegerilor sale

Selecționerul Adrian Vasile a explicat care au fost criteriiile în urma căruia a alcătuit lotul pentru turneul preolimpic.

„Nu e ușor să faci lotul unei echipe naționale. Pe de o parte, sunt jucătoare de valoare în România. Pe de altă parte, din păcate, acest an este foarte atipic și scoate cumva din ritm anumite echipe. Mai ales pe cele care nu participă în competițiile europene. În plus, este virusul care pune probleme.

Dar ceea, atât eu, cât și staff-ul am considerat că avem nevoie de un mix de jucătoare cu experiență și cu foame de rezultate foarte mare. Să conștientizeze foarte bine însemnătatea acestui turneu preolimpic și a șansei de a merge la Tokyo. Aș spune că acest mix de jucătoare a stat la baza alegerilor pe care le-am făcut”, a declarat Adrian Vasile pentru site-ul oficial al Federației Române de Handbal.

Lotul României pentru turneul preolimpicPodgoricaAdrian Vasile a fost în carantină în timpul stagiului din luna februarie, astfel că a luat contact cu naționala prin video

Antrenorul a mai susținut că stagiul de pregătire de la sfârșitul lunii februarie a însemnat o perioadă foarte utilă pentru lot pentru că „am apucat să ne întâlnim, să ne simțim în teren, să punem la punct foarte multe lucruri în privința jocului nostru”.

Vorbind despre plusul României pentru turneul preolimpic, Adrian Vasile a punctat: „Cred că plusul unei echipe va fi întotdeauna unitatea de grup, dorința de victorie, responsabilitatea rezultatelor și a numelui pe care România îl are în handbal. Cred că avem un mix de jucătoare cu experiență și jucătoare tinere care sunt obișnuite cu competiția la nivel internațional și cu tot ce presupune stresul competiției la nivel înalt”.

Turneul preolimpic de la Podgorica va marca și debutul lui Adrian Vasile pe banca naționalei feminine.

Citeste articolul pe ProSport