luni 1 noiembrie 10:11 AM

Abonare la google news

Lotul naționalei de rugby este vaccinat sută la sută


Toți jucătorii și întreg staff-ul stejarilor sunt imunizați! În ciuda acestui fapt pentru partida cu Uruguay (duminică, ora 14.00, la Verona – Italia), rugbiștii antrenați de englezul Andy Robinson vor mai face un test rapid înainte meciului cu naționala sud-americană.


FR de Rugby încearcă varianta unui zbor charter pentru ca șederea în Italia să nu fie mai mare de 48 de ore!

Meciul cu Uruguay se joacă la Verona (duminică 7 noiembrie, ora 14.00), pe terenul Payanini Center, locul de cantonament al naționalei Italiei care întâlnește cu o zi mai devreme, la Roma, tot într-un meci-test puternica națională a Noii Zeelande!

Naționala de rugby și întreg staff-ul, vaccinați fără excepție! Costuri imense cu testele PCR pentru federație pînă în această vară

Partida era programată iniţial în 6 noiembrie, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf.

“Din cauza situaţiei sanitare existente în România în aceste zile, Los Teros au solicitat disputarea meciului într-o locaţie care să fie cât mai sigură pentru sănătatea jucătorilor în contextul pandemic actual”, a precizat Federaţia Română de Rugby.

Alin Petrache, președintele FR de Rugby, este mândru de alegerea pe care au făcut-o toți jucătorii și toți cei din staff-ul tehnic.

„E un moment greu și mă bucur că toți au înțeles importanța vaccinului! Dincolo de partea științifică și medicală a alegerii, facem și o economie importantî pemtru testele PCR care sunt foarte scumpe în condițiile în care suntem cel mai numeros sport de echipă.

Avem 38 de jucători la lot, plus staff-urile care numără aproape 20 de aomeni. Până acum, de când a început pandemia, am cheltuit ca federație peste 50.000 de euro numai pe teste PCR. E foarte mult pentru noi!

Meciul cu Țările de Jos, sigur pe Arcul de Triumf!

Vedem zi de zi ce se întâmplă lângă noi, cu prietenii şi cunoscuţii noştri, vedem presiunea care este pe sistemul medical. Trebuie să fim solidari şi să încercăm ca toţi, prin eforturile noastre unite să oprim această pandemie.

Din păcate, şi sportul plăteşte un preţ destul de mare, iar în acest moment acest preţ este disputarea meciurilor fără spectatori”, a declarat pentru Prosport.ro Alin Petrache.

Din cauza situaţiei epidemiologice din România, conform măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de covid-19, meciul pe care România îl va susţine cu Ţările de Jos la 13 noiembrie, contând pentru ultima etapă a Rugby Europe Championship 2021, se va disputa fără spectatori.

În ceea ce priveşte ultimul meci din luna noiembrie, cel cu Tonga, programat pentru data de 20 noiembrie, la ora 17:30 (în direct pe TVR 1), la Bucureşti, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, federaţia va reveni cu detalii legate de acesta în funcţie de evoluţia situaţiei sanitare.

Prosport.ro