Loteria Română iese la atac împotriva mogulului penal Maricel Păcuraru!

Loteria Română iese la atac împotriva mogulului penal Maricel Păcuraru, în condiţiile în care Tribunalul Bucureşti a amânat pentru a 43-a oară luarea unei decizii în acest dosar, au precizat surse judicare pentru România TV.

Maricel Păcuraru, având calitatea de inculpat, ar fi trebuit să se prezinte luni, în instanţă, însă mogulul media nu a fost prezent la proces.

În schimb, reprezentanţii Loteriei au confirmat că au calitatea de parte civilă în acest dosar.

„Aşa cum reiese şi din portalul instanţelor de judecată, în dosarul indicat în mail-ul pe care ni l-aţi adresat, C.N. „Loteria Română” S.A. are calitatea de parte civilă.

La acest moment, nu dorim să facem nicio declaraţie pe aceasta temă pentru a nu aduce în niciun fel atingere procesului care se află în plină desfăşurare. Avem încredere în justiţie şi lăsăm autoritatea judecătoreasca să se pronunţe în aceasta speţa”, este răspunsul Loteriei Române, la solicitarea Româniatv.

Chiar astăzi, zeci de persoane au protestat în faţa sediului Tribunalului Bucureşti, unde are loc un termen din dosarul în care Maricel Păcuraru este acuzat de păgubirea Loteriei cu peste cinci milioane de euro. Oamenii spun că au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de abuzurile făcute de mogulul Maricel Păcuraru şi de judecătorul care face orice e nevoie pentru a-l scăpa de pușcărie.

Citeste si:  Ministrul Sănătății din Argentina a demisionat după ce și-a chemat prietenii să se vaccineze peste rând

Citeşte şi: Protest fata de abuzurile făcute de mogulul Maricel Păcuraru şi magistratul Cătălin Oprea care amână judecarea procesului său

Judecătorul Cătălin Oprea face parte din Secţia I Penală a Tribunalului Bucureşti unde a fost repartizat dosarul lui Maricel Păcuraru, acuzat de păgubirea Loteriei Române, au precizat surse sub protecţia anonimatului pentru România TV. Pe 25 ianuarie, magistratul Cătălin Vasilică Oprea a amânat cauza, iar şedinţa de judecată a fost încheiată pentru a fi analizate probele.

Cătălin Oprea a luat aceeaşi hotărâre şi la precedentul termen din 14 decembrie 2020. Maricel Păcuraru a mai obţinut o amânare pe 2 noiembrie 2020, motivul invocat fiind administrarea de noi probe la dosar. De asemenea, în timpul stării de urgenţe decretate din cauza coronavirusului, judecătorul Oprea a amânat luarea unei decizii în cazul lui Maricel Păcuraru şi pe 6 aprilie. La acea vreme, motivul invocat a fost cel al lipsei apărării, conform datelor publicate pe portalul instanţelor.

Citeste si:  Alertă de securitate cibernetică. Poliția Română, CERT-RO și ARB recomandă românilor care vând sau cumpără de pe platforme online să nu comunice datele de pe card decât în tranzacții securizate

Maricel Păcuraru, despre fraudele de peste 5 milioane de euro de la Loteria Română. “Aștept ca Parchetul să îmi demonstreze vinovăția”

În martie 2017, Maricel Păcuraru a declarat în fața instanței că este „total nevinovat”. Mogulul media a spus că aşteaptă ca procurorii să îi dovedească vinovăţia, după ce a fost întrebat de un magistrat dacă recunoaşte acuzaţiile din dosarul în care a fost trimis în judecată pentru prejudicierea Loteriei Române cu peste 5 milioane de euro, conform procurorilor DNA.

“Mă consider total nevinovat. Am rugămintea, pentru că am probleme de sănătate, să nu particip la proces. Aștept ca Parchetul să îmi demonstreze vinovăția. Nu vreau să dau declarații în cauză”, a spus Maricel Păcuraru în fața judecătorului, conform Vocea.biz.

De la momentul trimiterii sale în judecată în decembrie 2015, Tribunalul Bucureşti a amânat luarea unei decizii în dosarul lui Maricel Păcuraru de nu mai puţin de 42 de ori, conform datelor instanţei.

Mai mult, cazul judecat de Cătălin Oprea (foto) se află în cameră preliminară. Potrivit Codului Cod de Procedură Penală, obiectul procedurii camerei preliminare îl reprezintă verificarea legalității sesizării instanței, precum și verificarea legalității administrării probelor ori efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Articolul 343 prevede că durata procedurii în camera preliminară este de cel mult 30 de zile de la data înregistrării cauzei la instanță, dar nu poate fi mai mică de 15 zile de la aceeași dată.

Citeste si:  Premierul din Marea Britanie, avertisment despre noua tulpină COVID-19

Concret, dosarul lui Maricel Păcuraru a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti pe 29 decembrie 2015, iar ultima modificare a avut loc pe 25 ianuarie 2021.

Tot Noul Cod de Procedură Penală prevede că judecătorul de cameră preliminară stabilește “în funcție de complexitatea cauzei, data la care va soluționa cauza”.

Citeşte şi: Cum a ţepuit Maricel Păcuraru Loteria Română cu cartele telefonice de 5,4 milioane de euro?! Dosarul care îl poate bagă din nou la puşcărie pe mogulul media are 42 de amânări în instanţă! Caracatiţa de firme prin care a spălat banii!

 

 

Sursa: RomaniaTV

 29 total views