9 iulie 2:00 PM

Abonare la google news

Locul inedit unde își va ține Mirel Rădoi medalia olimpică de la Tokyo

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a făcut câteva declarații emoționante înainte de Jocurile Olimpice, competiție unde România s-a calificat grație performanței de la Euro U21, când a ajuns în semifinale. Tehnicianul român are mare încredere în lotul său. Este aproape sigur că va câștiga o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Asta, în ciuda faptului că nu are la dispoziție jucătorii doriți. Unde va pune Rădoi medalia olimpică?

Locul inedit unde își va ține Mirel Rădoi medalia olimpică, pe care speră să o obțină cu România la Tokyo

Mirel Rădoi a identificat deja locul în care va păstra medalia. Antrenorul român a dat din nou dovadă de originalitate. Vorbele sale sunt presărate de mândrie, speranță și emoție.

În momentul în care a fost întrebat unde va pune medalia pe care speră să o obțină cu România la Tokyo, tehnicianul în vârstă de 40 de ani a spus clar că ar păstra-o în cutia de valori la bancă.

E dificil. Cred că în cutia de valori la bancă!”, a explicat selecționerul echipei naționale de fotbal a României, spre amuzamentul multora.

„Dificil, dar cred că acolo o pun!”

Reamintim că Mirel Rădoi a mai pierdut aseară un jucător din lotul pentru Jocurile Olimpice. Dragoș Nedelcu, unul dintre cei mai experimentați fotbaliști din lot, a părăsit cantonamentul reprezentativei U23 a României. El a plecat din țară pentru a semna cu noua echipă. Mijlocașul de 24 de ani a fost împrumutat de FCSB la Fortuna Dusseldorf. Problema este că nemții nu au fost de acord cu convocarea sa la echipa națională de fotbal a României în vederea participării la J.O. Vestea a picat ca un trăsnet pentru Rădoi. Selecționerul nu are la dispoziție lotul dorit, iar asta îl îngrijorează într-o oarecare măsură. În orice caz, el nu își pierde speranța că va obține medalia la care visează întreaga sa echipă.

”Sper să le pot spune jucătorilor ce au pierdut”

Rădoi este ferm convins că celor care nu pot lua parte la olimpiada de la Tokyo, din diferite motive, vor avea numai de pierdut.

Deocamdată nu am cum să le spun acest lucru, dar cu siguranță o să le spunem după. Nici noi nu știm cum e la Olimpiadă. Avem un membru și îl tot întrebăm cum a fost în 2016, la Rio, povestește-ne. Va fi ceva nou.

Mă uitam la declarația lui Neymar, care a spus că pentru el participarea la Jocurile Olimpice a fost mai plăcută decât la Campionatul Mondial. Când un jucător de renume mondial face o astfel de declarație, e clar că nu o face doar de dragul competiției. A avut niște trăiri pe care nu le-a mai avut până atunci în alte competiții. Champions League, Cupa, campionatul Spaniei, Campionatul European, Campionatul Mondial. Deci, e clar că Jocurile Olimpice aduc ceva diferit.

Sper să avem o calificare mai departe din grupe să le pot spune jucătorilor ce au pierdut. Dar cred că în primul rând o expunere mult mai mare, o creștere de cotă imediată. Cred că asta au pierdut în primul rând.”, a mai spus antrenorul primei reprezentative, pentru Eurosport.

Citeste articolul pe PlaySport