Abonare la google news

Loc de parcare vândut cu un milion de euro. Preţurile au explodat şi la case, un apartament cu cinci camere a fost vândut cu 49 milioane euro

Acel spaţiu de 12,5 metri pătraţi este situat într-un ansamblu imobiliar din Peak, cel mai şic cartier din oraş, construit pe una dintre colinele insulei Hong Kong. În timp ce rezidenţii bogaţi plătesc milioane de dolari pentru a-şi cumpăra sau a-şi construi case de vis, milioane de localnici abia reuşesc să plătească chiria pentru apartamentele minuscule în care locuiesc, ce au adeseori suprafeţe mai mici decât un loc de parcare, potrivit AFP.

Potrivit unui raport publicat în 2019 de banca elveţiană UBS, 22 de ani de venituri obţinute de un „un muncitor calificat” sunt necesare pentru ca acesta să poată să îşi cumpere un apartament de 60 de metri pătraţi, comparativ cu o perioadă de 12 ani de care acelaşi muncitor calificat ar fi avut nevoie în urmă cu 10 ani. În acelaşi interval menţionat, salariile nu au mai crescut aproape deloc din anul 2008.

Citeşte şi Loteria vaccinaţilor. Persoanele imunizate au şansa de a câştiga un apartament de peste un milion de euro, la Hong Kong

Un alt studiu din 2019 estima preţul mediu al unui bun imobiliar din Hong Kong la aproape 1 milion de euro. În februarie, un apartament nou de 313 metri pătraţi, alcătuit din cinci camere, s-a vândut pentru echivalentul a 49 de milioane de euro, stabilind astfel un record de preţ pe metru pătrat – 156.000 de euro/ mp.

Piaţa imobiliară de lux a reînceput să crească în Hong Kong după luni de incertitudini legate de criza politică din 2019 şi pandemia de COVID-19.

Această nouă vânzare imobiliară record tinde să confirme faptul că rezidenţii foarte bogaţi din Hong Kong nu par să fie afectaţi de criza actuală.

Citeşte şi Lovitură de teatru, Hong Kong şi Macao au suspendat vaccinările cu Pfizer. Ce nereguli au fost descoperite

Citeste articolul pe RomaniaTV