Abonare la google news

LIVE VIDEO Ministrul Justiției, Stelian Ion, susține o conferință de presă după clasarea dosarului 10 august

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, vineri, că „dosarul 10 august nu se termină aici”, pronunţându-se pentru aşteptarea motivării deciziei prin care a fost respinsă cererea de redeschidere a cazului.

El a subliniat că nu poate considera că președintele Iohannis este responsabil direct sau indirect de ce s-a întâmplat cu acest dosar.

„E foarte important să aşteptăm motivarea încheierii de respingere a acelei cereri de redeschidere a dosarului. Acea încheiere pronunţată de judecător de cameră preliminară este una definită, însă până nu vedem motivarea nu putem avea o privire de ansamblu cât de cât clară asupra a ce s-a întâmplat din punct de vedere procedural, din punct de vedere a anchetei desfăşurate şi din punct de vedere al adevărului. Solicitarea mea pentru toată lumea, solicitarea mea pentru public, pentru cei care au formulat aceste plângeri, printre care mă număr şi eu, să avem răbdare să vedem acea motivare (…) Cert este că dosarul ’10 august’ nu se termină aici, nu s-a pus punct aici acestui dosar. Din acea cauză aflată în cercetare la DIICOT s-a disjuns o parte către Secţia parchetelor militare şi acea parte îşi va urma cursul, va trebui să se continue ancheta în acea parte, referitoare în principal la interacţiunile jandarmilor subordonaţi, interacţiunile directe cu manifestanţii. De asemenea, mai există o zonă a acestui dosar referitoare la alte persoane care nu deţineau funcţii de militari, deţineau funcţii executive sau administrative în acea persoană. Nici cu privire la acele persoane şi fapte nu s-a luat o decizie finală”, a declarat Stelian Ion.

Principalele declarații ale ministrului Justiției: 

Citeste articolul pe G4Media