sâmbătă 5 iunie 1:06 PM

Abonare la google news

Live Text România U23 – Mexic U23, de la 21:00, în cantonamentul preolimpic din Spania

România U23 – Mexic U23 este unul dintre cele două meciuri amicale pe care naționala le va disputa înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. „Tricolorii” sunt într-un cantonament preolimpic în Spania, iar după meciul cu Mexic U23 urmează un altul cu Australia U23, programat marți, 8 iunie, de la ora 14:00. Nicolae Dică, secundul selecționerului Mirel Rădoi, se va ocupa de pregătirea acestor două partide. România U23 – Mexic U23 va fi în format LIVE TEXT pe Playsport.ro, în această seară, de la ora 21:00.


Live Text România U23 – Mexic U23, de la 21:00, în cantonamentul preolimpic din Spania | „Tricolorii” se pregătesc pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

România U23 – Mexic U23 este primul examen al „tricolorilor” înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sub îndrumarea lui Nicolae Dică, secundul selecționerului Mirel Rădoi, reprezentativa U23 a României efectuează un stagiu de pregătire în Spania, la Marbella, unde are programate și două jocuri amicale, împotriva Mexicului și Australiei, selecționate calificate, de asemenea, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Primul duel este programat în această seară, împotriva Mexicului, de la ora 21:00. Ulterior, partida cu Australia va avea loc săptămâna viitoare, marți, de la ora 14:00.

Nicolae Dică: „Cred că vom putea obține o medalie la Tokyo!”

Nicolae Dică a vorbit în cadrul unei conferințe de presă, înaintea duelului cu Mexic U23 din această seară:


Avem lotul conturat în linii mari, să vedem ce jucători vom putea lua, vom discuta și cu Mirel Rădoi, astfel să luăm cele mai bune decizii. Jucătorii sunt foarte implicați în antrenamente, acest lucru e pozitiv, important e să aibă curaj și la meciuri. Sunt un antrenor ofensiv, îmi place ca echipa mea să controleze jocul, cu orice adversar, așa gândesc eu. Îmi doresc ca fotbalul românesc să se dezvolte astfel, să dominăm echipe puternice.

Sută la sută am aceeași încredere ca și jucătorii. Cred că vom putea obține o medalie. Nu va fi ușor, dar sperăm. Și amicalele cu Mexic și cu Australia sunt importante, ambele participante la Olimpiadă. Mexicul a venit aici, la Marbella, cu 90 la sută dintre jucătorii ce vor fi la Tokio, cu foarte mulți fotbaliști tehnici. Mesajul meu pentru jucători este să aibă curaj, încredere și să fie uniți. Cu aceste lucruri vom face performanță. De la mine aș vrea să ofer tinerilor jucători inteligența în joc. Eu cred că am avut această calitate și am avut realizări foarte bune”, a spus Nicolae Dică.

De asemenea, antrenorul a făcut și un nou apel către cluburi pentru a le îndemna să lase jucătorii la Olimpiadă:

Cluburile trebuie să înțeleagă că e o competiție importantă, că România merge după jumătate de secol la un astfel de turneu, că jucătorii își doresc să meargă la Olimpiadă, trebuie să ajungem un consens”, a mai spus Dică, potrivit FRF TV.

„Tricolorii” U23 efectuează un stagiu de pregătire la Marbella, în Spania„Tricolorii” U23 efectuează un stagiu de pregătire la Marbella, în Spania

Lotul convocat la naționala U23 pentru cantonamentul din Spania:

În partida cu Mexic nu vor putea juca Baiaram și Pașcanu, ambii fiind indisponibili din cauza problemelor medicale.

Portari: Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Popa (Astra);

Fundași: Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Cristian Manea (CFR Cluj), Radu Boboc (FC Viitorul), Ricardo Grigore (Dinamo București), Mihai Velisar (Gaz Metan), Gabriel Buta (FC Viitorul), Andrei Rațiu (Villarreal/Spania);

Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dragoș Nedelcu (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Ovidiu Perianu (FCSB), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), David Miculescu (UTA Arad), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA);

Atacanți: George Ganea (FC Viitorul), Valentin Costache (CFR Cluj).

  • 5 iunie: ROMÂNIA – MEXIC, de la ora 21:00
  • 8 iunie: ROMÂNIA – AUSTRALIA, de la ora 14:00

Probleme mari pentru România U23, după ce un nou jucător a refuzat naționala din „motive personale”.

Programul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo:

Joi, 22 iulie

  • Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora locală 17:00, Kashima)
  • Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima) 14:00, ora României

Duminică, 25 iulie

  • Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima)
  • România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima) 14:00, ora României

Miercuri, 28 iulie

  • România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo) 11:30, ora României
  • Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)

Playsport.ro


Stirile.eu