Abonare la google news

Linia de cale ferată Constanța-Mangalia va fi electrificată

CFR Infrastructură a anunțat vineri, prin intermediul unui comunicat, că a lansat licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea electrificării și modernizării liniei de cale ferată Constanța-Mangalia, în lungime de 43 de kilometri.

Valoarea estimată a contractului este de 12.023.503,80 RON fără TVA, iar sursa de finantare va fi asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), capitolul Proiecte electrificare și reabilitare cale ferată, cu perioada de elaborare 2021 – 2030

Obiectivele specifice ale programului sunt următoarele:

  • creșterea vitezei de circulație a trenurilor la 160 km/h, respectiv 120 km/h;
  • creșterea numărului de trenuri de călători, prin îmbunătățirea capacității de circulație;
  • modernizarea/consolidarea/repararea clădirilor, spațiilor destinate serviciilor pentru călători, a zonei comerciale și asigurarea facilităților pentru persoanele cu mobilitate redusă, handicap vizual, auditiv;
  • sistematizarea stațiilor CF și lucrări pregătitoare pentru dublarea de viitor;
  • dublarea tronsoanelor de cale ferată simplă, acolo unde necesitatea satisfacerii traficului prezent și de viitor o impune;
  • modernizarea echipamentului de telecomunicații, inclusiv sistemul de informare a publicului călător;
  • montarea elementelor de siguranță, rampe de acces pentru persoane cu dizabilități, garduri de protecție între linii etc.
  • îmbunătățirea condițiilor de călătorie și creșterea gradului de siguranță, gestionând în același timp impactul asupra mediului, în conformitate cu standardele europene.

În urma lucrărilor, viteza de circulație a trenurilor va crește la 160 km/h, respectiv 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Sursa de finantare va fi asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), iar durata contractului este de 9 de luni, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 7 iunie 2021.

Citește și:

CFR Infrastructură și Alstom se chinuie, de 7 ani, să configureze sistemele de centralizare și telecomunicații pentru schimbarea macazurilor și semnalelor pe tronsonul Curtici-Arad: ”Alții trimit rachete în spațiu”

Ministrul Transporturilor anunță demararea lucrărilor incluse în „Pachetul Oltenia”. Sunt șase proiecte rutiere și două de cale ferată

Val de disponibilizări la CFR Marfă. Lider sindical: „Compania este într-o situație explozivă”

Citeste articolul pe Gandul