Abonare la google news

Liiceanu îl critică dur pe Dinescu: „Nu avea pudori. Un derbedeu haios, conducea mașina cu mâna dreaptă pe sticla de palincă”

Scriitorul Gabriel Liiceanu intervine dur în scandalul dintre poeții Mircea Dinescu și Ana Blandiana. Liiceanu îl critică aspru pe Dinescu, la scurt timp după atacul lansat de poet asupra Anei Blandiana, iritat de câteva pasaje dintr-o carte lansată recent de aceasta!

„Faptul că un asemenea individ a aspirat la rangul de „simbol al revoluției” dă măsura felului în care ceea ce a început în iarna lui ʼ89 ca act de demnitate și sacrificiu a sfârșit, prin contribuția lui, ca prostituare a istoriei. Rar îți e dat să vezi categoriile vieții mai crunt caricaturizate de un singur ins, rar se întâmplă ca „jumătatea funestă” a lumii să scape mai voioasă de sub control.Facebook

Citeste si:  Câți bani vrea Glasgow Rangers pe Ianis Hagi. Suma pentru care scoțienii acceptă transferul

Puțini oameni, în deceniile din urmă, au debilitat atât de mult, prin isprăvile lor, ființa morală a românilor, sădind în ei credința că sunt condamnați să trăiască într-un univers pocit și populat cu oameni scălâmbi.

„Comportament de pușlama ordinară…”

În preajma lui ʼ90, poetul intră în rolul de disident oficial, dar tot ce face (și mai ales cum face) în zilele revoluției din decembrie și în continuare ne obligă să recurgem la scenarii de culise nedescâlcite nici până în ziua de azi. Cândva se va afla poate că a făcut parte din casting-ul unei cacialmale istorice, că a fost agentul trasformării unui moment sublim într-o farsă. Căci a văzut vreodată cineva un disident care, după ce se presupune că, mânat de virtuți nobile, s-a aruncat în lupta cu Răul, să se lăfăiască apoi într-un comportament de pușlama ordinară?”, a răbufnit Gabriel Liiceanu pe site-ul Contributors, citat de b1.ro.

Gabriel Liiceanu nu se oprește aici și îl „desființează” pe Dinescu! „Nu avea pudori. La lansările de carte apărea golănește în compania tarafului de lăutari pe disonanțele căruia chefuise până-n zori. Cu aceeași dezinvoltură, la Cotroceni, îi cerea președintelui să intervină „unde trebuie” pentru ca, pe harta turismului autohton, să figureze și un popas al grupurilor de vizitatori străini la moșia lui de pe malul Dunării.

Citeste si:  Vremuri de aur pentru dreapta radicală. Partide de extremă dreaptă s-au afirmat și în Italia, Franța, Germania sau Austria

Are un singur merit: după ʼ90, nu s-a dat niciodată mai mult decât era.

„Postura de derbedeu haios”

Nu a fost «un impostor în strai virtuos». Și-a asumat pe față postura de derbedeu haios, s-a îmbrăcat ca atare, a vorbit ca atare, s-a purtat ca atare, învârtindu-și brelocul cheii de la mașină pe policar, împroșcând calomnii și sărind cu gura la oricine, disprețuind pe față reguli și legi, conducând mașina cu mâna dreaptă pe sticla de palincă și așternând un covor de semințe scuipate din mers între ambreiaj și accelerator”, a afirmat Liiceanu.

Citeste articolul pe Gandul

 43 total views