Abonare la google news

Liderul PSD critică modul de acțiune al autorităților după explozia mașinii de la Arad: Ministrul de interne ar trebui să își facă datoria. Dacă nu poate, să plece acasă

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a criticat marți modul în care autoritățile au acționat după explozia mașinii de la Arad în urma căreia un om de și-a pierdut viața, acuzându-l pe ministrul de interne că nu își face treaba.

”S-a creat un precedent, în România nu s-au mai întâmplat astfel de lucruri, este clar că acolo vorbim de crimă organizată. Domnul ministru de la Interne, s-au mai întâmplat nişte evenimente în perioada domniei sale, ar fi cazul să înceapă să conducă acel minister şi să-şi facă datoria, dacă poate. Dacă nu poate, să plece acasă. Pe timp de pace cel mai important minister este Ministerul de Interne”, a susținut Ciolacu într-o emisiune la România TV.

El a mai spus că, în opinia sa, la Arad este vorba de un grup organizat.

„Dacă tu nu acţionezi în timp rapid să descurajezi astfel de lucruri… acolo nu neapărat cine a pus bomba… acolo clar e un grup organizat, acolo trebuie să intri cu toate forţele, să vezi: ce se întâmplă acolo? E contrabandă, e evaziune, se vând droguri, se tranzitează carne vie? Nu arunci un om în aer pentru trei lei. Trebuiau descinderi în Arad făcute la sute de persoane”, a mai spus el.

Luni, procurorii Parchetului General au încadrat explozia de la Arad, soldată cu decesul omului de afaceri Ion Crișan, la ”omor calificat cu premeditare”, potrivit unui comunicat al instituției. Este vorba despre schimbării încadrării, de la infracțiunea de omor la cea de ”omor calificat cu premeditare”.

Una dintre ipotezele luate în calcul de anchetatori este ca explozia mașinii omului de afaceri din Arad să fi fost un asasinat la comandă, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro. Bomba ar fi fost activată de la distanță, potrivit acelorași surse.

Serviciul Român de Informații a anunțat că participă la această investigație, excluzând ipoteza unui atac terorist.

Victima este Ioan Crișan, un om de afaceri deținea una dintre puținele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulți ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câțiva kilometri de municipiu Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de pește.

Sursa foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin


Citeste articolul pe G4Media