1 ianuarie 1:18 PM

Abonare la google news

Liderul nord-coreean Kim Jong Un, scrisoare de mulțumire omenilor că au avut încredere şi au sprijinit Partidul „chiar şi în timpuri dificile”

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a marcart noul an făcând o vizită la mormântul tatălui şi bunicului. El a transmis și o scrisoare poporului, relatează Agerpres.

În scrisoare, dictatorul coreean le-a mulţumit oamenilor că au avut încredere şi au sprijinit Partidul „chiar şi în timpuri dificile”, transmite KCNA vineri.

Liderul de la Phenian s-a scuzat anterior pentru că nu a reuşit să îndeplinească promisiunile de progres economic şi pentru greutăţile pe care cetăţenii au fost nevoiţi să le îndure ca rezultat al sancţiunilor internaţionale şi măsurilor stricte luate pentru a preveni epidemia de Covid-19.

„În noul an, de asemenea, voi munci din greu pentru a aduce mai devreme noua eră în care idealurile şi dorinţele poporului nostru vor deveni realitate”, a scris Kim.

Coreea de Nord a spus că nu a avut niciun caz confirmat de Covid-19, deşi oficialii din Coreea de Sud şi SUA au spus că este puţin probabil.

Anul Nou a fost marcat în principala piaţă din Phenian printr-un concert şi un spectacol pirotehnic la care au participat mii de oameni.

La miezul nopţii, Kim şi alţi membri din conducerea ţării au vizitat Palatul Soarelui Kumsusan, unde se află trupurile tatălui şi bunicului lui, foşti lideri nord-coreeni.

Kim a fost acompaniat şi de delegaţi ai Congresului Partidului Muncitoresc Coreean, întâlnire care va avea loc în luna ianuarie şi care va fi prima din ultimii cinci ani.

Este aşteptat ca la al optulea congres Kim să anunţe, între altele, un nou plan economic pe cinci ani şi schimbări la nivel înalt.

Nu este clar dacă el va ţine un discurs în prima zi a anului, aşa cum a făcut-o în trecut.

Sursa KCNA/Kim jong un


Sursa: G4Media