31 ianuarie 5:44 PM

Abonare la google news

Lider SANITAS București: „Am vorbit inclusiv cu cei de la Balș care plângeau. Nu își puteau stăpâni plânsul”

Liderul SANITAS București, Viorel Hușanu, a vorbit la Antena 3 despre incendiul de la Matei Bals și trauma prin care trece personalul medical, fiind găsiți drept țap ispășitor. Husanu spune că personalul medical, nemulțumit, intenționează să protesteze pe 1 februarie. Mai mult, liderul SANITAS București menționează un episod în care ministrul actual al Sănătății protesta în perioada 2015-2016, însă în prezent aplică dublă măsură.

 

Lider SANITAS București: „Am vorbit inclusiv cu cei de la Balș care plângeau. Nu își puteau stăpâni plânsul”

„Am vorbit inclusiv cu cei de la Balș care plângeau. Nu își puteau stăpâni plânsul pentru că nimeni nu înțelege ce se întâmplă. De ce guvernanții fac anchete și întotdeauna țapul ispășitor este personalul medical, care, în cazul Balș și nu numai, sunt eroi.

Vinovați sunt politicienii care 30 de ani nu au făcut absolut nimic. Politicienii sunt vinovați și nu personalul medical”.

Federaţia Sanitas va protesta pe 1 februarie în Piaţa Victoriei, solicitând autorităţilor realizarea unei strategii naţionale de investiţii în sistemul sanitar, atât în infrastructura spitalicească, cât şi în resursa umană, pentru a evita tragedii precum cea de la Institutul Matei Balş.

„Salariații mă tot sună. Vor să iasă acum în stradă, vor să iasă mâine în stradă, vor să facă greve. Dar noi le recomandăm să stea lângă pacienți, acolo este rolul lor. Sperăm să rezolvăm această situația prin negociere”.

 Viorel Hușanu: „În  2015-2016  domnul Voiculescu era la meeting-uri neautorizate la acel moment. De ce nu vine alături de noi?”

Vlad Voiculescu il acuza pe actualul ministru al Sanatatii de dubla masura.

Ministrul Vlad Voiculescu, domnul Arafat sau domnul Citu, cine ar trebui să demisioneze. Îmi amintesc un episod din 2015-2016 când domnul Voiculescu era la meeting-uri neautorizate la acel moment. Acum de ce nu vine alături de noi? Sau să-și dea demisia”, a mai spus Viorel Hușanu.

Sursa: Gandul