18 mai 2:31 AM

Abonare la google news

Lider PSD de CJ condamnă jocuri financiare în guvern: Florin Cîțu vrea să-și șantajeze colegii, Cristian Ghinea are polițe de plătit

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan (PSD), spune că aleșii locali vor fi victimele luptelor de putere din PNL și USR PLUS.

„Se anunță vremuri grele, aproape imposibile, pentru consiliile județene din țară! Doi oameni care, în ultimii ani, și-au demonstrat incompetența, decid acum pentru toate județele țării. Premierul Florin Cîțu, cel care nu s-a sfiit să declare că sănătatea și educația nu mai trebuie să fie priorități, și „Ministrul ZERO” al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, își dispută acum banii europeni din Planul Național de Redresare și Reziliență. Ambii politicianiști vor să controleze tot ceea ce se întâmplă în țară, iar pentru aceasta vor ca administrațiile județene să nu poată atrage bani direct din PNRR. Efectiv, cei doi exclud de la finanțare consiliile județene, chiar dacă toate administrațiile publice județene și-au făcut calcule și proiecte de dezvoltare care aveau ca sursă de finanțare și Planul Național de Redresare și Reziliență. Iar explicația este pe cât de simplă, pe atât de îngrijorătoare: Florin Cîțu vrea să-și poată șantaja colegii de partid, președinți de consilii județene, având în vedere că se apropie alegerile interne ale PNL, iar Ghinea are de gând să distribuie banii în funcție de preferințele lui și să poată pune bețe în roate oricui nu face parte din USR PLUS”, a scris liderul de Consiliu Județean, pe pagina personală de Facebook.

„Toți președinții de consilii județene și primarii vor sta la mâna celor doi care au transformat România în câmpul de luptă al PNL și USR PLUS. Finanțarea după preferințe va crea discrepanțe mari între județele și orașele care își vor declara sau nu susținerea necondiționată pentru un partid sau pentru celălalt. Sunt semne că Florin Cîțu și Cristian Ghinea nu vor să renunțe la orgoliile lor politice. Vor să se răzbune cu orice preț pe cei care nu le jură credință, uitând că cei care vor avea de suferit sunt cetățenii acestei țări. Merg atât de departe cu războiul lor surd încât vor ține România pe loc încă doi sau trei ani. Cum se va descurca președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, acum, când se află între ciocan și nicovală? Cât va rezista domnul Emil Boc? Este mulțumit că premierul Florin Cîțu va decide ce sume vor reveni Clujului? Dacă președinții de consilii și primarii din țară, indiferent de culoarea lor politică, nu reacționează, economiile locale vor fi blocate. Și asta doar pentru că Florin Cîțu se vrea președinte al PNL, iar „Ministrul ZERO”, Cristian Ghinea, are polițe de plătit!”, a mai scris acesta.

 

Citeste articolul pe Stiripesurse