2 iunie 2:35 PM

Abonare la google news

Lider PNL, despre angajaţii din sistemul public: Este obligatoriu să avem criterii de performanţă

„Dacă ne dorim ca reforma statului trebuie să fie una de succes, onestă şi corectă, atunci este obligatoriu să avem pentru angajaţii de la stat criterii clare de performanţă. Legea salarizării trebuie să conţină clar legătura între performanţă şi venit”, arată Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, conform unui comunicat de presă. 

Hilde a explicat că există sporuri care se plătesc indiferent de performanţă şi a arătat că anumiţi angaţaţi din sistemul public câştigă mai mult decât colegii lor deşi nu au o performanţă mai bună. Liderul PNL spune că de aceste criterii de performanţă vor beneficia atât angajaţii, cât şi contribuabilii.

„În acelaşi timp, în sistemul românesc există numeroase sporuri care se plătesc indiferent de performanţă. De exemplu, persoanele care lucrează pe zona fondurilor europene într-o primărie câştigă mai mult decât colegii lor. Acest lucru se întâmplă chiar şi în cazul în care respectiva primărie nu atrage absolut deloc fonduri europene în anul respectiv. Iar întrebarea naturală pe care şi-o pune orice român este de ce o persoană care nu face performanţă primeşte sporuri pentru munca pe care de fapt nu o face? În aproape orice instituţie publică există persoane care duc greul şi care îşi fac meseria foarte bine, dar şi persoane mai puţin performante. Cu toate acestea, ambele categorii câştigă aceleaşi venituri. Stabilirea criteriilor de performanţă va face dreptate pentru cei care muncesc mai bine. În acelaşi timp, contribuabilii care interacţionează cu angajaţii de la stat vor avea parte de servicii mai rapide şi mai bune, deoarece angajatul statului va fi interesat ca la sfârşitul lunii să aibă rezultate bune pentru a lua de exemplu o primă”, a explicat Brandl. 

Hilde Brandl mai spune că „sectorul de stat trebuie minimalizat” şi trebuie implicat sectorul privat pentru a scădea „factura pe care fiecare român o primeşte în fiecare lună”. 

„Această măsură există în zeci de ţări dezvoltate, ba chiar această măsură există în România în companiile private. De ce românii pot adopta criterii de performanţă atunci când lucrează în mediul privat dar nu pot adopta aceleaşi criterii atunci când lucrează în sistemul bugetar. E foarte simplu, discutăm de aceleaşi principii. În acelaşi timp, trebuie să construim cât mai repede un stat esenţial, un stat minimal. Sectorul de stat trebuie minimalizat şi sectorul privat trebuie implicat în cât mai multe activităţi pe care astăzi le face statul sau pe care statul are chiar monopol. Doar astfel vom scădea factura pe care fiecare român o primeşte în fiecare lună şi pe care scrie «funcţionara statului»”, a mai explicat Hilde Brandl.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul