Lia Olguța Vasilescu: Pe lege, bugetarii trebuie să primească bani în locul voucherelor de vacanță

Lia Olguța Vasilescu, fost ministrul al Muncii, spune că voucherele de vacanță erau cuprinse în sporul de 30% pe care bugetarii îl aveau de încasat, drept pentru care oamenii trebuie să prmească bani în schimb.

Să vă spun ceva de voucherele de vacanță, despre care nu a vorbit nimeni până acum. Să știți că voucherul de vacanță era prins în sporul de 30% pe care îl luau bugetarii.”, a spus Lia Olguța Vasilescu, potrivit Antena3.

Citeste si:  Germania prelungește carantina parțială. Până când vor dura restricțiile

„Au eliminat voucherul de vacanță, în mod normal dacă merg pe lege trebuie să asigure oamenilor sumele respective de bani în locul voucherului de vacanță.

Și atunci întrebarea este: ‘Ce se urmărește, numai să omori HoReCa?’

Noi am introdus voucherul de vacanță să salvăm turismul din România. În doi ani de când s-a introdus voucherul de vacanță turismul a asigurat 45.000 de locuri de muncă, astea se pierd când nu mai este voucherul de vacanță”, a mai declarat Lia Olguța Vasilescu.

Citeste si:  Leo Grozavu pune tunurile pe un jucător de la Sepsi OSK. „Zici că e posedat! O să primească o amendă!”

Lia Olguța Vasilescu, despre sporuri: „Părerea mea e că nici măcar nu au citit legea”

„Părerea mea e că nici măcar nu au citit legea salarizătrii unitare”, afirmă Lia Olguța Vasilescu, în replică la declarațiile actualului ministru al Muncii, Raluca Turcan, legate de sporurile din Sănătate și Justiție.

Olguța Vasilescu: „Așa e în legea salarizării”

„Ministerul Sănătății, toate spitalele pot să aibă ce sporuri vor, nu au voie să aibă peste 30% sporuri. Așa e în legea salarizării. Părerea mea e că nici măcar nu au citit legea”, a declarat la Antena 3 fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu.

Citeste si:  Cheltuială mare pe seruri puține. Ursula von der Leyen recunoaște că Europa s-a grăbit să creadă în producţia masivă a vaccinurilor

Aceastaa spune, însă, că potrivit articolului 25 din Legea 153/2017, ordonatorul de credite nu poate să dea mai mult de 30% sporuri în total, însă nu prevede că un bugetar nu poate încasa sporuri mai mari.

Sursa: Gandul

 7 total views