Abonare la google news

Legendarul polițist Costică Ionescu, răpus de COVID-19, regretat și de foști lideri celebri ai lumii interlope. „Era un om corect, un polițist de nota 10!” (EXCLUSIV)

 Vestea morții vremelnice a fostului polițist Costică Ionescu ucis, luni, de COVID-19, a provocat reacții în toate păturile societății. Extrem de respectat în rândul colegilor, după cei peste 30 de ani de carieră, Ionescu a fost privit cu respect inclusiv de foști lideri ai lumii interlope bucureștene, care, cu zeci de ani în urmă, l-au cunoscut din postura de anchetator. Unul dintre aceștia a povestit, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO, cum era, ca om al legii, ofițerul care l-a prins pe ucigașul Mihaelei Runceanu.

Colonelul în rezervă Costică Ionescu a ieșit la pensie în anul 2011, după mai mult de 30 de ani de muncă în structurile de investigații criminale ale Poliției Capitalei. După o scurtă perioadă, timp în care a lucrat la Secția 16, în sectorul 4, acesta s-a ocupat de infracțiunile de omor și restul tipurilor de agresiuni considerate contra vieții.

În contextul sutelor de dosare care i-au trecut prin mână, Ionescu a stat față în față și cu unii dintre cei mai temuți lideri intrelopi bucureșteni ai anilor 90 și începutul anilor 2000, când violențele de stradă specfice acelei perioade, în care România se afla încă în plină tranziție, se soldau, de multe ori cu tentative de omor sau lovituri cauzatoare de moarte.

Amet Metin: „Ionescu a fost cel mai corect polițist pe care l-am întâlnit!”

Unul dintre acești lideri a fost și Amet Metin, care, în acele vremuri, controla autoritar lumea interlopă din sectorul 4 și numai, după ce a reușit să se impună, prin forță.

Metin a povestit că vestea morții fostului polițist, decedat la doar 64 de ani, la zece ani după pensionare, i-ar fi impresionat pe mulți dintre cei care l-au cunoscut, chiar dacă se aflau pe baricade diferite. „Costică Ionescu a fost un polițist, în primul rând, corect. A fost, poate, cel mai corect polițist pe care l-au întâlnit”, a spus Amet Metin.

Acesta a mai afirmat că fostul anchetator era și un om cu inimă bună. „Ionescu nu a fost doar corect, a fost și un om bun. Vorbea întotdeauna frumos, nu te jignea, nu țipa. Era respectuos, iar dacă te ținea în anchetă mai mult, scotea pachetul pe care îl avea de acasă și îți dădea din mâncarea lui. Dacă nu ar fi murit de COVID și ar fi avut parte de o înmormântare normală, cred că mulți i-ar fi dus, din respect, o coroană de flori. Era un polițist de nota 10!”, a spus Metin.

 

Citeste articolul pe Gandul