Abonare la google news

Laura Kovesi joacă tare: a respins 7 candidaţi bulgari pentru posturile de procurori europeni delegaţi

Laura Kovesi, procurorul-şef european, a respins ca nepotrivite şapte din cele zece propuneri ale Bulgariei pentru posturile de procurori europeni delegaţi, deoarece candidaţii nu au calificarea şi experienţa necesare, informează BTA.

Ziarele Duma, 24 Chasa, Monitor şi Trud au scris joi despre acest refuz menţionând că Laura Kovesi a informat ministerul bulgar al justiţiei printr-o scrisoare în care comunică, de asemenea, că aşteaptă următorii candidaţi din partea Bulgariei, scrie Agerpres.

Citeste si:  Cod Rutier 2021. Cum poți scăpa, de fapt, de amenzi. Secretul șoferilor iscusiți din România

Laura Kovesi îşi construieşte greu echipa

Pe 13 februarie, colegiul procurorilor Consiliului Suprem Judiciar a selectat rapid 10 din cei 31 de candidaţi pentru aceste posturi europene. Au existat însă suspiciuni din partea unor observatori ai procesului de selecţie conform cărora alegerea acestora fusese decisă în prealabil.

Înaintea votului colegiului procurorilor, procurorul-şef Ivan Geşev a subliniat valoarea adaugată pe care ar prezentat-o pentru candidaţii selectaţi experienţa din afara domeniului urmăririi penale, care le-ar fi foarte utilă.

Citeste si:  Cinci persoane, rănite în urma unui accident care a avut loc în București.

Conform regulilor votate de către colegiul procurorilor din Bulgaria, atunci când un candidat este respins de Luxemburg, se trimite candidatura persoanei care a primit următorul număr de voturi. Dintre cei 31 de candidaţi, în afară de cei zece selectaţi, doar Dimitar Hadjiyski a primit un vot pozitiv şi există un sprijin parţial pentru cinci procurori şi trei anchetatori.

Citeste si:  LISTA autostrăzilor pe care România vrea să le construiască cu bani europeni, negociată la Bruxelles

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Solicit ministrului Justiţiei să explice public de urgenţă cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat

Citeste articolul pe RomaniaTV