26 mai 1:00 PM

Abonare la google news

Larisa Iordache, vizită neașteptată la antrenament! Cine a fost oaspetele de seamă al gimnastei

Morinari Watanabe, preşedintele al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, care este şi membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), a efectuat zilele acestea o vizită în România, cu prilejul Cupei Irina Deleanu la gimnastică ritmică desfăşurată în weekend.

Acesta a vizitat și lotul național de gimnastică al României chiar în cantonament și a asistat la antrenamentele Larisei Iordache și Mariei Horbură.

Larisa și-a împlinit visul de a concura la a doua ediție a JO din carieră, după ce a prins ultimul bilet către Tokyo. Bucureșteanca în vârstă de 24 de ani a mai participat o singură dată la competiția celor cinci cercuri, la Londra 2012, unde a obținut o medalie de bronz.

Larisa Iordache, vizită neașteptată la antrenament! Cine a fost oaspetele de seamă | GALERIE FOTO

În schimb, Maria Horbură a prins biletul pentru Tokyo la individual compus.

Însoțit de președintele Federației Române de Gimnastică, Carmencita Constantin, de vicele, Ioan Suciu, de șeful COSR, Mihai Covaliu, de președintele Clubului Dinamo, Ionuț Popa, Watanabe, care este și membru al Comitetului Internațional Olimpic, a asistat la pregătirea celor două gimnaste.

Oficialul japonez a avut, luni, o întâlnire cu preşedintele COSR, Mihai Covaliu, la Casa Olimpică, la care au mai participat George Boroi, secretar general al COSR, Irina Deleanu, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, şi Carmencita Constantin, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică.

Conform paginii oficiale de Facebook a COSR, Watanabe le-a urat succes sportivilor Team Romania la Jocurile Olimpice din Japonia, şi a fost surprins să găsească în biroul preşedintelui Covaliu săbii din Ţara Soarelui Răsare.

Ce a declarat monistrul Novak după întâlnirea cu Watanabe

Ministrul Novak a precizat că Watanabe a dat asigurări că Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în ciuda incertitudinii provocate de situaţia sanitară locală şi mondială, confirmând totodată că va participa la Jocurile Paralimpice de la Tokyo ca sportiv.

„Ne-a asigurat că Jocurile Olimpice vor avea loc, ştiind că toată lumea le aşteaptă cu nerăbdare. Implicat în organizarea acestora, investeşte toată energia şi experienţa sa pentru a asigura deplina securitate a participanţilor şi o organizare fără cusur.

Nu era un secret pentru domnia sa faptul că voi merge la Tokyo şi ca sportiv, nu doar ca ministru, fiind amândoi de acord de ineditul situaţiei, ce constituie o premieră pentru istoria sportului.

Ataşat profund de gimnastică, ne-a vorbit despre rolul acesteia nu doar în sportul de performanţă, ci şi la nivelul stării de sănătate a populaţiei, încurajând susţinerea şi practicarea ei pe scară largă”, a mai afirmat Novak.

Watanabe, prezent în România pentru a asista la cea de-a 20-a ediţie a Cupei ”Irina Deleanu” la gimnastică ritmică, desfăşurată săptămâna trecută, s-a întâlnit zilele acestea şi cu preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a vizitat sala de gimnastică din cadrul Complexului Sportiv Dinamo şi a admirat automobilele de lux aflate în colecţia lui Ion Ţiriac.

Citeste articolul pe ProSport