26 mai 1:18 PM

Abonare la google news

Kyros Vassaras, somație pentru întreg lotul de arbitri și observatori din primele trei ligi: „Vaccinați-vă” + Argumentele grecului

Kyros Vassaras, președintele Comisie Centrale de Arbitri, a avut o întîlnire online pe platforma Zoom în care a discutat, printre altele, problema vaccinării din viitorul sezon.

Grecul le-a cerut acestora ca până la întrunirea obișnuită dinaintea sezonului toți arbitrii și observatorii să trimită către CCA adeverințele de vaccinare.

În caz contrar, vor trebui să-și plătească singuri testele PCR. Deocamdată, ecusoanele FIFA s-au vaccinat pentru a fi pregătiți în cazul unor delegări internaționale.

Kyros Vassaras, somație pentru întreg lotul de arbitri și observatori din primele trei ligi: „Vaccinați-vă” + Argumentele grecului

„Va trebui ca toată lumea să se vaccineze urgent. Să o facem pînă începe noul sezon, este singura variantă viabilă de a depăși pandemia.

Vaccinul e gratis și e metodă eficientă, altfel va trebui să vă plătiți singuri testele PCR dinainte de fiecare meci.

Federația Română de Fotbal a cheltuit sume imense până acum. De acum înainte e alegerea dumneavoastră”, le-a transmis Kyros Vassaras, mulți dintre cei prezenți strâmbând din nas.

Singurul care l-a contrat pe șeful CCA a fost un observator, care e aproape de limita pensionării și care are unele probleme de sănătate, dar n-a primit explicații suplimentare. S-a considerat, în opinia acestuia, că ar fi vorba de discriminare și constrângere.

Decizia luată de Kyros Vassaras are legătură cu șeful său, Răzvan Burleanu, care a anunțat că nu va mai plăti costuri de teste PCR atât timp cât vaccinul este disponibil pe piață fără niciun fel de cost. De altfel, bugetul FRF a fost serios afectat de prețurile piperate ale testelor coronavirus.

Bucureștiul, oraș fruntaș în România la vaccinare

eComitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a prezentat, marţi, 25 mai 2021, bilanțul ultimelor 24 de ore în ceea ce privește imunizarea populației.

Bucureștiul a trecut de 43% din populația eligibilă vaccinată, însă populația eligibilă nu înseamnă populația totală, ci doar populația cu vârsta de peste 16 ani, pentru care este aprobată administrarea vaccinurilor împotriva COVID-19, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. La polul opus, județele Giurgiu, Botoșani și Suceava ocupă ultimele 3 locuri în țară în privința ratei de acoperire vaccinală.

Citeste articolul pe ProSport